Ünnepi díszben az előszoba

Lépjünk beljebb a lakásba. Ha lehet, na hagyjunk ki egyetlen helységet sem, öltöztessük karácsonyi díszekbe egész otthonunkat. Szép lassan haladjunk, minden nap egy kicsit, így mire megérkezik a karácsony a lelkünket is kellően felkészíthetjük. (ehhez azért egy kis elmélyülés, befelé és a család felé fordulás is szükséges)
Kezdjük az előszobával. Természetesen nem kell mindenhova karácsonyfát állítani, elég egy-egy jelzés értékű tárgy. Például egy vesszőből font csillag visszafogottan húzódik meg a kis előszobában, mégis tudjuk, hogy az itt lakók készülnek már a karácsonyra. De egy megfelelő díszpárnával vagy akár a függöny, szőnyeg lecserélésével is elérhető a kívánt hatás.







 



Díszítés egyszerűen, hatásosan

Nem szükséges rengeteget költeni arra, hogy ünnepi díszben pompázzon az otthonunk. Kirándulások során összegyűjtött termésekkel, tobozokkal, örökzöld ágakból font koszorúval, a lakásban fellelhető tárgyak összerendezésével könnyen kialakíthatunk hangulatos, karácsonyt idéző kompozíciókat.
Ezúttal ilyeneket gyűjtöttem egy csokorba.






Nem látszik ugyan

...pedig nagyon dolgozom. Igyekszem az összes megrendelésem végére érni, ami nem is olyan könnyű feladat. Nem panasz, csak tény. 
Ez itt csak egy gyors korrekció volt, ugyanis kiderült, hogy Miának szemüvegre van szüksége. Megkapta. Szerintem rendkívül kedves kis tudóska lett belőle.

És igen tudom, hogy azt mondtam: nem lesz több adventi naptár, de mégis lett. Szerintem nagyon harmonikus színösszeállításban sikerült ezúttal elkészítenem. Bájos lányos.


Ami pedig a karácsonyi készülődést és a megfelelő ráhangolódást illeti, hát az időjárás ebben most nem sokat segít. Tavasz van kint, de nagyon! Ami szintén nem panasz, mert igazán jól esett elsétálni a postára.
(gyors kép, gyors blog - erre futja most)



Isten hozott!

A következő bejegyzésekben  végig járjuk a lakás helységeit és lassan díszbe öltöztetjük. Kezdjük egészen kívülről:
Hívogató, barátságos ajtón az otthonunkba lépni mindig jól esik. Karácsonyra várva ünnepi díszekkel is teljessé tehetjük ezt a hatást. Az első képen látható nagyvonalú bejárat híján a díszítéssel sem muszáj idáig eljutnunk, de egy koszorúval, lámpással vagy szolid fényfüzérrel azért mi is ékesíthetjük házunk, lakásunk ajtaját, tornácát.












képek forrása  és további ötletek elérhetőek innen

Következő alkalommal belépünk a lakásba...

Letölthető ajándék kísérők

Ajándék kísérő kártyákat is készíthetünk mi magunk. Ha nem szeretnénk személyre szóló rajzokat készíteni, rengeteg kedves letölthető, kinyomtatható változatot találunk az interneten. Ezek közül néhányat itt is megmutatok. Most éppen a legelső a kedvencem, meg az élénkzöld a végén és persze az ágacskás ott középen. Utóbbi nagyon esélyes arra, hogy megvalósítsam.