Textil tárolók - 10 ötlet képes leírásokkal

Néhány egyszerűbb és munkaigényesebb dobozt, tartót, fali tárolót gyűjtöttem ezúttal össze, amit textilből, akár varrás nélkül, vagy viszonylag kevés munkával megvalósíthatunk.

Először nézzük azokat, amihez tű, cérna sem kell, csak némi filc anyag. Az elsőhöz csak a szabásmintát kell kiokoskodnunk, ami a képet látva nem is tűnik nehéznek. (ha kész szabásminta nélkül dolgozunk, először mindenképp papíron, papírból próbálkozzunk) Szerintem apróbb ajándékok csomagolásához is igazán egyedi körítést nyújt.

 
Ez pedig egy lépésről lépésre bemutatott dobozka, amihez szintén csak filc anyag, olló és ragasztó kell.

Kissé komolyabb feladat egy komplett doboz megvarrása, de leírások és képek kíséretében nem is olyan nagy ördöngősség.


 képes leírás itt

Ha pedig már vannak gyönyörű fonott kosaraink, de féltjük kényesebb tárgyainkat beletenni, akkor béleljük ki. Leírásokat akár magyar nyelven is több helyen találhattok, például itt és itt.

vagy angolul képekkel itt

forrás és képes leírás  itt és itt 

Falra is készíthetünk látványos rendszerezőt. Ehhez ugyan nincs leírás, de mivel filcből készült, szegésre, kifordításra nincs szükség, egyszerűen csak jelöljük be a zsebek helyét és varrjuk végig.


A falra akaszthatunk nagyobb tartókat, akár egy egész sort  például játékok, piperék, de még a szennyes tárolására is.



Textil táskák szintén alkalmasak tárolásra, szükség esetén pedig magunkkal vihetjük a piacra is.

 képes leírás itt

Párhuzamos (sínek) a végtelenben

A múltkori egy igazán lányos darab volt, ez itt azonban vérbeli fiús falvédő. Mondhatnám, hogy az ősz jegyében készült - ha már ennyire szeretem ezt az évszakot -, de igazából a megrendelő kérése volt a sárga-bordó színpár és vonat természetesen. Esetleg tudjátok már, hogy ezek azok az árnyalatok, amik talán a legtávolabb állnak tőlem. Mégis, ahogy elkezdtem kiszínezni a vázlatot, egyre inkább megtetszett és valahogy a vadnyugati naplemente hangulatát idézte fel bennem (nem mintha olyan sokat jártam volna ott...). Így kerültek rá tehát a kaktuszok és a lenyugvó nap felé robogó gőzös.


 Minden kocsija egyben zseb is, amit dupla anyagból, megerősítve varrtam fel. Minden fajta kincs, hasznos és kedves apróság tárolására kiválóan alkalmas. Sőt a "praktikus gyerekek" zsebkendőt, kisebb könyvet, elemlámpát is rejthetnek el bennük.





Hasonló (vagy ettől eltérő) falvédőt megrendelésre szívesen készítek, akár még karácsonyig is beleférhet, habár már nagyon szűkösen.
.

Fruskák

Vasárnapra ismét szép őszi idő várható, állítólag eső sem lesz, a nap is kisüt, a szél is elül. Hogy miért kell nekem időjárást jelentenem? Mert most vasárnap (09. 16.) még szabadtéren várunk benneteket a WAMP-on, ahogy megszokhattátok az Erzsébet téren a volt Gödör, most Akvárium mellett, nyári nyitva tartással, tehát 11-19 óráig.

A kevésbé hivatalos mondandóm pedig: hogy végre mutathatom az elkészült hölgykoszorút. Tudom, már két hete ígértem, de közbejött egy számomra is meglepően sikeres falunap itt nálunk, így az akkor meglévő babákról még csak fotót sem sikerült készítenem.
Most viszont még a vasárnapi vásár előtt összetereltem őket egy csoportkép erejéig.


Halkan - némi lelkiismeret-furdalással - megsúgom, hogy van közöttük kedvencem. Nektek melyik tetszik legjobban?

Információk a karácsonyi megrendelésekről

Korainak tűnhet, de mivel olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy már lassan betelik a naptáram októberre is megrendelésekkel, így most szeretném kérni, hogy aki tervezi, hogy egyedi, akár személyre szóló figurát, falvédőt vagy egyéb nagyobb ajándéktárgyat készíttet velem, rendelje meg a lehető leghamarabb -  legkésőbb október közepéig -, különben nem tudom garantálni, hogy időben elkészül.
Természetesen lesznek (vannak) folyamatosan a boltban és a vásárokban is a szokásos figurák és karácsonyi termékek is, ezekből lehet válogatni.

.

Hűvös napokra meleg kuckó

Fanni és Peti felkerültek falvédőre is. Már nem most, csak most van alkalmam mutatni őket. 
Az anyagokat itt is - mint a falvédők nagy részénél - a megrendelő választotta. Először tartottam is tőle, hogy túl komoly, felnőttes színek ezek egy kicsi lánynak, de a végeredmény meggyőzött. A kis tulajdonos pedig teljesen elégedett, ami a legfontosabb ebben az esetben (is).






Falvédő rendeléseket október közepére, végére tudok legközelebb vállalni, de akkor nagyon szívesen!

Minek nevezzelek?

Egyelőre névadás előtt állnak még, de elkészültek az első példányok az új babából. 
Ismét egy megrendelés adta a lökést a már régóta dédelgetett terv megvalósításához. 
A kérés az volt, hogy mivel idén inkább nem kupát szeretnének adni a mazsorettes csoportoknak, találjak ki valamit. Én pedig azt gondoltam, hogy akkor legyenek mazsorettező kislányok, mint ahogy a valóságban is róluk van szó. (az alábbi képen még csak egyikük kapott egy befejezetlen pom-pomot)

 Persze a legelső lányka, akin a formát teszteltem még utcai ruhát kapott. És mivel már elsőre elégedett voltam vele, máris költözik a boltba, ahol több kép és leírás is található róla.
Közben pedig már kiszabtam a többieket is, akik eladó sorba kerülnek, hamarosan várható bemutatkozásuk.