A réten

ugrándozott ez a két nyuszi. Ugye milyen szép a ruhájuk?
Nekem most ők a kedvenceim, nyilván vidám virágos füleik miatt (és persze azért mert pont ilyen zöldek).

Kidugtam a fejemet,
hát mit láttam, gyerekek!
Erre szaladt Télapó,
a hátán hótakaró.

Megörültem, de meg ám!
Hívtam Szellő paripám,
ráültettem a Napot,
s hipp-hopp, hipp-hopp, itt vagyok!

Biztosan már tudjátok,
ki toppant be hozzátok.
Ismeritek zöld ruhám?
Tavasz jön a Tél után.

(Osváth Erzsébet: Itt a tavasz!)

Akik haza jöttek

Három mackó keres még gazdát. Igen elegáns úri medvék. (Mostanában rákaptak a színházba járásra, és le sem akarják venni nyakkendőjüket.)


És három világjáró baba is, már a tavasz jegyében. Amikor azért elkél még a sál időnként, de elég a kiskabát. S hát a virágok, azok már nagyon kellenek. Itthon is nyílik már az asztalon a nárcisz és a gyöngyike, így az ő kezükből sem hiányozhat egy-egy szál.




Persze hozzászólásban, e-mailben is lehet értük jelentkezni.



WAMP gumicukorral

Hatalmas lelkesedéssel és csupa nagyszerű érzéssel, elégedetten tértünk haza a WAMP-ról tegnap. 
Rengeteg ember, szívemnek kedves ismerősök, vidámság, móka, kacagás... Mi kell még?
Remekül éreztük magunkat, remélem mindenki így van ezzel, aki tegnap kilátogatott.
Mindenkinek köszönöm az elismerő szavakat és pillantásokat!

Íme egy kép a standról. Még nyitás előtt készült, később nem is volt időm fényképezni. (Ami nagyon jó!)


Aki alaposan megnézte a fotót, láthatta, hogy csellel csalogattam a vásárlókat, nevezetesen "gumicukor csalit" raktam ki az asztalra. Ami minden szempontból jó ötletnek bizonyult, mert számtalan kedves pillanat okozója volt.
Kezdhetem rögtön a legkisebbekkel, akik még bátran, gátlások nélkül bele markoltak a tálba és nagy boldogan rágicsálták - elsősorban a piros - mackókat. A nagyobbacskák már óvatosabban, csak egy pillantással rám nézve, gyors mozdulattal választottak egyet és szemlesütve eloldalogtak. Tíztől nagyjából tizennyolc éves korig, csak a sóvárgó tekintet maradt, mivel ők már mind nagyok az ilyesfajta élvezetekhez, sürgősen el is fordultak (és ez vonatkozik a kiállított játékokra is). Aztán jöttek a húsz év körüli fiúk, akik többnyire csapatostul és szellemes megjegyzések kíséretében, de egyértelműen nem a portéka miatt közelítettek az asztalhoz. (Ebbe a kategóriába néhány apuka is beleférne - nem a korát tekintve.)Végül a gumicukrozó anyukák, akik pedig leginkább a nagyobb gyerekekhez hasonlatosan, kis lelkiismeret furdalást tükröző arccal csócsálgattak. Sajnos nem találkoztam egy bátor nagypapával sem, pedig tudom, hogy ők is szeretik, szerették volna. Lehet, hogy a nagymamák jelenléte szabott gátat vágyaiknak? Nem derült ki.
S hogy végül mindezekből mi a tanulság? Mivel nem modhatom, hogy reprezentatív a felmérés, és szociológus sem vagyok, így az egyetlen biztos következtetés: máskor is lesz valamilyen édes finomság az asztalon.

(Amennyiben a vásározás ilyen oldala is érdekel titeket, a huszonéves fiatal párok esetéről a későbbiekben értekezem.)


Vasárnap a WAMP-on

Ezt a vasárnapot a WAMP-on töltjük. Találkozzunk ott, a Millenáris B csarnokában 10-18 óráig!
Készüljetek egy igazi farsangi forgatagra, űzzük el együtt végre a telet!
Díszítsétek ki a saját álarcotokat, így a mókán túl, még nyerhettek is, ha a tiétek a legjobb maszk.

Mi nagyon készülünk már, sok mackó, cica, nyuszi, baba jön velünk.
Jámbor család is már csak az utolsó simításokra vár.

Tavasz csalogató


Egy, kettő, három, négy,
kis őzike, hová mégy?
- elég, hogyha tudom én:
tavasz elé futok én.

Egy, kettő, három, négy,
te kis nyuszi, hová mégy?
- se erdőbe, se rétre:
a szép tavasz elébe!

Egy, kettő, három, négy,
te kis madár, vígan légy!
Olyan szépen daloljál,
szebb legyen a tavasznál!

(Zelk Zoltán: Tavaszi dal)

 


Tarka-barka madár sereggel várom már nagyon a rügyeket a fákon, a virágok első hajtásait és az igazi, naphosszat hallható madár dalt.

Mackók, minden mennyiségben

Azt már tudjuk, hogy a mackó - akárcsak a nő - örök. Nem sok gyerkőc nő fel egy kedves, kedvenc mackó nélkül. Két éve karácsonyra én is készítettem a fiaimnak egy-egy macit és szándékosan nem erőltettem rájuk, bár azért reméltem, hogy tetszeni fog nekik. Már első este magukkal vitték az ágyba, és azóta is mindig velük alszanak. Ennél nagyobb elismerésre és a figuráknak jobb sorsra nem is vágyhatnék.
Most Jámbor is bekerült egy illusztris társaságba a Marmalade.hu-n. Ott van vele Boribon, Pipogya (új nagy kedvencem), Micimackó, Portz Meilinger Zitától. Persze nem marad ki a Medve sajt, a Mackó méz és a gumimaci sem.


Nektek van kedvenc macitok?


Apróságok újra

Éppen két héttel ezelőtt mutattam ezeket a picike, teljes egészében kézzel varrt és hímzett figurákat, amelyek akkor még csak befejezetlen alkatrészként várták jobb sorukat. Most elkészültek az első darabok, egyelőre nyaklánc és kitűző formában öltötték fel végleges alakjukat.


A medálok hosszabb (kb. 70 cm) és rövidebb (kb. 50 cm), ezüst színű, fekete vagy antik bronz láncokon függenek, néhányuk külön kis masnit is kapott.
A rövidebbeket kisebb lánykák is bátran viselhetik, a hosszabbakat inkább bevállalós anyukáknak, vagány nagynéniknek, vagy akár nagymamáknak ajánlom figyelmébe. Természetesen ha valaki egyik csoportba sem sorolható, akkor se habozzon, ha szívesen viselné! ;)


Folyamatosan kerülnek a bolt polcaira.
Íme a hozzájuk tökéletesen passzoló kitűzők: