13 kerti kuckó, amit könnyen elkészíthetsz

 A gyerekek imádják a zugokat, kuckókat, vackokat. Örömmel bújnak el a rájuk méretezett házikókban. Amit tökéletesen megértek, én is így vagyok ezzel. Lassan itt a nyár, de már most is alkalmas az idő hétvégente és ráérősebb délutánokon a kinti játékra. Akár már gyereknapra meglephetjük a srácokat és zsúrban is biztosan nyerő ötlet egy-két sátor.
Állhatnak a kertben, a teraszon vagy a szobában is.
A legfontosabb szerintem, hogy minden esetben kerüljön a kuckóba puha matrac vagy takaró és kényelmes párnák, ha heverészni szeretnétek benne. Akarom mondani a gyerekek heverésznének benne...
(Legtöbbjükhöz leírást is találtok a linkekre vagy képekre kattintva.)

Az elsők egyszerű sátor formájúak, ami néhány lécből és minimális varrással akár régi lepedőből is kivitelezhető.



Sőt ennél is könnyebben elkészíthető megoldás a faágon vagy kötélen átvetett vászon. Azért az alját ilyenkor is érdemes valahogy rögzíteni, mert egy nagyobb szél felkaphatja. És a formáját is így tudja megtartani. Előbbihez persze nélkülözhetetlen egy megfelelő fa a kertben.

   
apartment34                                      josie-curran

Ha épp nem használjuk a kerti asztalt, a gyerekek nyugodtan játszhatnak alatta. Az asztalra borított anyag díszítéséhez a lehetőségek száma végtelen. És a legjobb benne, hogy ez bent a lakásban is tökéletesen működik. Rengeteg ötletet találhattok a dekoráláshoz még itt.

  
          StipedCoast                            ariadneathome.nl

Nagy kedvencem az indián sátor forma. Az első változat varrás nélkül készült, szerintem gyönyörű. Már önmagában is sok kalandot sejtet. A második is egyszerűen elkészíthető egy varrógép segítségével.

  
thehandmadehome                                    tatertotsandjello

Házikó forma vázának készítéséhez is találtok leírást az első képre kattintva. A második az én munkám, ennek váza talán sokatok számára ismerős. Nekünk is volt gyerekként ilyen, műanyag borítással. Egy tönkrement huzat helyett készítettem a fotón láthatót. Ugyan ez nagy munka volt, de érdemes a kettőt kombinálni, ha van otthon ilyen régi műanyag váz.

    
 sew4home                                     bogarkrea

  Hulahopp karikára rögzített függöny anyagból is könnyedén válhat kuckó. A textilt odafogathatjuk csipeszekkel vagy megvarrhatjuk profi módon. Nyilván jó, ha van hozzá egy szép nagy fa a kertben, amire felfüggeszthetjük!

       lushome                               thegirlcreative

Ha pedig semmi kedvünk varrni és barkácsolni, vegyük elő a sátrat - vagy kérjünk kölcsön pár hétre -, és kempingezzünk a kertben. Nagy előnye az otthoni táborozásnak, hogy sok egyéb kényelmi kiegészítővel pazar keleti kényelemben lehet részünk közben.


Élvezzétek a jó időt és készítsetek kuckót a gyerkőcnek! Vagy magatoknak! 


2 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Mi mindig is imádtuk a sátrakat, akármilyen formában, még minden este lebontva is (a kertes házi kutyák szívesen belakják éjjel). :)
Most sem mondanék egyikre sem nemet! :)
Tudod mi tetszik még? A fára épített kunyhó! :)

boGár krea írta...

Nekem is nagyon tetszenek a fakunyhók. De az majd egy másik bejegyzés lesz... ;)