10+1 könnyen elkészíthető madaras dísz

Nemrégiben madaras lakásdíszeket mutattam nektek. Ahhoz azonban, hogy ezekkel a kedves kis teremtményekkel dekoráljuk otthonunkat nem kell feltétlenül sokat költenünk. Most olyan ötleteket szedtem össze, amit bárki könnyedén elkészíthet otthon, akár a gyerekek segítségével is.


1. Az origami madárkához csak egy négyzet alakúra vágott papír kell és a hajtogatási útmutató a UsefulDIY.com-ról. Mintás csomagoló papírból sok hasonló, különlegesen szép figurát alkothatunk.

http://www.usefuldiy.com/diy-paper-bird-decor/

2. Ennél is egyszerűbb elkészíteni az ágra függesztett röpködő madárkákat. Leírása Martha Stewartnál, letölthető sablon hozzá itt található.


3. Tarka-barka szárnyasok, amit egyszerűen csak kinyomtatni, kivágni, felakasztani kell és máris kész. Esetleg érdemes egy példányban tükrözve is nyomtatni és összeragasztani a párokat, így az sem baj, ha elfordulnak, mindkét oldaluk szép lesz. Forrása: makezine.com

http://makezine.com/craft/paper_birdy_makeit_download/

4. Madárkás füzérhez pont ilyen formákat - sok más gyönyörűség mellett - The Ink Nest boltjában lehet beszerezni (ötlet: art bar blog), de bármilyen sziluettet átrajzolva kiszínezhetjük ízlésünk szerint, akár a gyerekekkel is . Vidám, tarka dísze lehet a lakásnak.

http://www.artbarblog.com/create/diy-bird-garland/

5. Egyszerű madárka formát natúr kartonból kivágva, virágfüzérre akasztva romantikus, kedves dekorációt kapunk. (makezine.com)

http://makezine.com/craft/how-to_bird_and_flower_garland/

6. Időigényesebb és kicsit több ügyességet igényel a papírmasé kismadarak elkészítése. Lépésről lépésre képes bemutatót találtok hozzá a Ultimat Paper Mache-on.

http://www.ultimatepapermache.com/paper-mache-bluebirds

7. Maradék deszkából fűrészelt fadarabokra textilből ragasztott képek a Casa de Retalhos-ról. Én a szemüket kisebb gombokkal oldottam volna meg, de ez már igazán apróság.

http://catarinaregina.blogspot.hu/2011/08/simplicidade-me-fascina.html

8. Nagyobb falat a gyapjúfilcből készült párna, leírása a CraftIdeas.com oldalán, hozzá letölthető sablonnal. Kézzel applikálva néhány estére pihentető kikapcsolódást nyújt a megvarrása.

http://www.craftideas.com/projects/details/2704/wool-felt-pillow

  9. A textilfestéssel díszített törölköző leírása a SweetLiving oldaláról, letölthető sablonnal. Mindig olvassátok el és kövessétek a festéken lévő útmutatást, hogy tartós és szép eredményt érhessetek el.

http://www.sweetlivingmagazine.co.nz/diy-stencilled-tea-towel/


10. Végül két sziluett, amit bármihez felhasználhattok. Nagyítsátok a kívánt méretre, akár papírból kivágva, akár textilre dolgozva mutatós lesz. Az eredeti ötletet és mintát Debbi Mumm oldalán találjátok.

http://www.debbiemumm.com/Projects/Crafts/2009/04/    http://www.debbiemumm.com/Projects/Crafts/2009/04/


+1. Befejezésül pedig egy madártollas mobil a tinker with this blogról. A tollak elkészítése lépésről lépésre sok képpel a 100 Layer Cake-en.

http://tinkerwiththis.blogspot.ca/2011/11/birds-of-feather.html

Ha felhasználjátok bármelyik ötletet, szívesen veszem róla a visszajelzést, akár képes beszámoló formájában! Így időnként be tudom mutatni a ti munkáitokat is.

Kedvet kaptatok valamelyik elkészítéséhez?




Nincsenek megjegyzések: