Táska nekem :)

Lassan elérkezünk a nyár utolsó hónapjához, így aztán már éppen ideje, hogy legyen egy nyári táskám. Nem vagyok a táskavarrás témájának nagy szakértője, legfőképp nem művelője. De azt gondoltam nekem éppen megfelel egy ilyen egyszerű, tarisznya szabású kicsi táska. Tényleg nem túl nagy (20x22 cm), de pont belefér a tárca, telefon, kulcsok és még néhány apróság. Mivel én nem hordok magamnál ennél több dolgot, nem is kell nagyobb táska. Mágneszárral záródik, bélése halvány fáradt rózsaszín csíkos, két belső zsebet is kapott.  Az elején levő zseb tulajdonképpen csak dísz, a pántja pedig egy régi, már évek óta nem használt bőr övem - ami mellesleg majdnem tökéletes azonos színű a szandálommal.
Hát ilyen az én új táskám. :)  


Nem öltöztem hozzá, csak a hosszát és méretét szeretném itt szemléltetni. ;)

Szundi párnák újra töltve

A szokásos maci, cica és baba figura mellett folyamatosan születnek újabb formák is. Ezúttal malacot és bocit készítettem. Természetesen nem állok meg ennél a kettőnél...


Az aktuális készlet itt megtalálható.
Valamint most vasárnap (07. 21. 11-19 óráig) személyesen is megvásárolhatjátok a WAMP-on az Erzsébet téren.


Mellettük pedig nagyon sok új marok figura és bagoly jön még velem. Egy kis ízelítő belőlük:





Ha belefáradtam a főzésbe

Tulajdonképpen nem is a főzéssel van a gond, hanem a kitalálással. Minden nap megkérdezem: mi legyen ma az ebéd? Rend szerint semmilyen választ nem kapok vagy a kedvencem a férjemtől: "Lepj meg!" Mintha nem ezt tenném napról napra! Na, mindegy! 
Hétvégén eldöntöttem, hogy átgondolom az egész heti menüt és próbálom úgy összeállítani, hogy minden nap csak kevés idő ráfordításával viszonylag változatos étrend szülessen. Mivel dolgozom - igaz itthon, de attól még dolgozom! -, közben a gyerekeknek is szünet van és a háztartás teendői is engem várnak, nem szánhatom rá az egész délelőttöt a főzésre.

 
Eddig is működött, hogy levest mindig két vagy akár három napra főzök. Előfordul, hogy a fő fogásból is marad, akkor azt esszük természetesen. Nem dől össze a világ!
Ételt eddig sem dobtunk ki, de jobb ha újjászülethet egy-egy maradék. Összeállítottam egy étrendet két hétre, talán sikerül is tartani.

Hétfői ebédünk a tegnapi maradéka lesz. Mivel a rizsből minidig marad, ebből a keddi lecsóba is kerül majd. A szerdai pörkölt lesz a pénteki gulyás alapja. A vasárnapi húslevesben főtt húsból és a rizsből lehet majd a keddi rizses hús. Sőt a maradék levest lefagyasztva bármely krémleveshez jó alapot kapok. A rakott almás kenyérhez felhasználhatom a szikkadt kenyeret, zsemlét, de akár kalácsot is. A vasárnapi tarja maradékát pedig beépítem majd a következő heti étrendbe. 

Remek ötleteket kaptam a következő oldalakról:

 Köszönöm!
 


Unaloműző kreatív ötletek a nyári szünetre

 Gondolom nem csak nálunk hangzik el nyári szünetben akár napjában többször is a kérdés: " és akkor most mit csináljak?". Nyilván rém egyszerű volna leültetni a gyerekeket a tv vagy a számítógép elé, de ez nálunk nem jöhet számításba. Szeretném ha értelmes, okos, kreatív és egészséges maradna mindkét gyermekem, ezen felül pedig lennének emlékeik gyerekkoruk nyarairól azokból az időszakokból is, mikor éppen nem nyaralni megyünk vagy a nagyinál töltenek egy-egy hetet.
A nagyobbik már szívesen olvas, napjában akár több órát is, örömmel rajzolnak, festegetnek és a lego is a megunhatatlan kategóriába tartozik. Amikor pedig az időjárás engedi, akkor az udvaron, a kertben játszanak, bicikliznek. De mivel a jóból is megárt a sok, időnként mégis elhangzik a fenti kérdés. 
Erre az esetre gyűjtögetem az ötleteket, hogy néhány újdonsággal is előállhassak.

Nagy dobozban gyűlnek a papírgurigák, amiből bármikor elővehetnek, hogy valami újat alkossanak. Nagyobb gyerekek akár egyedül is, kisebbek némi segítséggel marionett figurákat készíthetnek ebből az egyszerű alapanyagból. A vele való bábozás pedig remek móka!
(forrás: Lotta Magazine)


A Kifli és levendula blogról bármikor meríthetünk új ötleteket. Papírgurigákkal is számtalan variációt láttunk már. Íme egy kis ízelítő:



Új irányt adhatunk a rajzolásnak, ha egy újságból kivágott kép részletet ragasztunk a lapra és ezt  kell folytatni a gyerkőcöknek. Az ötletet Artmommie-nál találtam.


Egy-két facsipesz feláldozásával, karton lapokkal vagy spatulákkal kiegészítve állatkertet varázsolhatnak a srácok. Persze készülhetnek repülők, autók egyéb járgányok is. 
Forrás: parents.com


Szintén facsipesz alapra vicces tátogatókat ragaszthatunk.


 Amit már elkezdünk elkészíteni, az a lovagvár nagy kartondobozból kivágva. Én kivágtam snicerrel, a fiúk pedig festik, díszítik. Nálunk ez több napos program, közben ugyanis muszáj egyet bringázni, ugrálni. Az ötlet Mer Mag oldaláról való, ahol letölthető rajzot is találtok hozzá.


Néhány formás kavicsot összegyűjtve társasjátékot festhetnek maguknak a gyerekek vagy sörös kupakokból helyes hűtőmágneseket varázsolhatnak.
Ötlet és leírás: chicken scratch és the country chic cottage


Akár a medencében, akár egy tálkában úsztatják a saját készítésű hajókat, biztos leköti egy darabig a srácokat, főként ha ők maguk készítik el. Forrás a mama papa bubba oldal, ahova szintén érdemes egyéb ötletekért is benézni!


 Remélhetőleg egy ideig nem unatkozunk majd, de ha mégis, akkor hozom az újabb ötleteket. Ha pedig nektek van, kérlek osszátok meg velem!


Színterápia

Pihenésképpen gyapjúval játszom, méghozzá mesés színekben. Hogy mi lesz belőlük, talán sejthető, de azért még nem árulom el. Szeretem, ha az új dolgok szép lassan bontakoznak ki a saját tempójukban, minden kényszer nélkül. Megvárom hát a megfelelő pillanatot, hogy a lehető legkiforrottabb formában kerülhessenek elétek.
De addig is mutatom kedvenc színeimet.