Napi csoda

Minden napra jut egy - vagy több - kisebb-nagyobb csoda. Mára az egyik alább látható. Éppen kinéztem a nappali ablakán, amikor a kertünkben egy őz legelészett. Mire a fényképezőgépet elővettem már a szomszédos üres telken járt, de így is nagyon közelről tudtam fotózni. Valószínűleg őt szoktuk látni a búzatáblában sétálni néhány társával a következő dombon, de ilyen közelre még sosem merészkedett (vagy nem vettük észre). Hosszasan falatozott rendkívül éber figyelemmel minden zajra.






Aztán lassacskán elindult lefelé, végül néhány ugrással eltűnt a szemem elől.
 

 
Persze rengeteg más állat fordul meg nálunk nap mint nap. Mostanában az éppen repülni tanuló rozsdafarkúakat figyeljük. A fiókák sokat pihennek a korláton és minden félelem nélkül néznek velünk farkasszemet.  Szerintem rendkívül bájos kis toll pamacs!



Ugyanaz, de mégis más

Hogy mindig kell egy kicsit más, egy kicsit új, ezzel nem mondtam nagy újdonságot. Így volt ez eddig is, ez után sem lesz másképp. Hogy mi okozza a változást, abban lehet eltérés. 
Legtöbbször belső igény hajt előre, egyszerűen szükségem van rá, hogy mást csináljak, nevezhetjük akár alkotási vágynak. Máskor egy-egy megrendelés ad új ötleteket, ez formálódik sajátommá előbb a fejemben, papíron, majd a kezeim közt. Van, hogy a gyermekeim, a környezetem inspirálnak. És lehet ennél sokkal prózaibb oka, mint például a garázsok új színei esetében: elfogyott a zöld anyagom, amit csak akkor vettem észre, mikor már az összes többi részét kiszabtam a batyuknak. Szerencsére volt viszont sárga, barna, kék, így ölthetett magára új színeket a régi forma. És ugyan korábban ódzkodtam tőle, most mégis tetszenek így nem zölden is. Gyakran esem abba a hibába, hogy ragaszkodom az eredeti - földhöz ragadt - elképzeléseimhez, aztán pedig csodálkozom később, hogy eddig miért nem változtattam, hiszen milyen jó is kicsit elrugaszkodni, más szemszögből nézni a dolgokat?!


 Hogy melyik előlaphoz mely hátlapok tartoznak, az erről a képről nem derül ki, de a boltban megtalálhatjátok a párokat.

.

Ékszer akció

A mai napon a nyakláncok, kitűzők, gyűrűk kerültek az akciós termékek sorába.
Csak ma 12%-kal olcsóbban válogathattok a sok-sok ékszer között, itt a boltban. 

(A kedvezmény a meglévő készletre vonatkozik!)





Emeletes ágy másképp

Vészesen közeleg az az idő, amikor a kicsinek is íróasztalra lesz szüksége. Ahhoz viszont, hogy ne alakuljon bútorraktárrá a gyerekszoba és maradjon hely játszani, valaminek ki kell kerülnie onnan az új asztal érkezésekor. Mivel a szekrények és polcok roskadásig vannak pakolva, ezeknek muszáj maradni. Az egyetlen lehetséges megoldást az emeletes ágyban látjuk. Egyébként is kéne hamarosan a normál méretű ágy, mert a nagyobbik lassan végig ér a gyerekágyon. Ezzel tehát két legyet ütnénk egy csapásra. Sőt a játéktér tovább bővülne egy emeletnyivel.

Ugyanakkor nem szeretném, ha egy egyszerű, mezei emeletes ágyuk lenne, valami sokkal kuckósabb, bunkeresebb megoldást keresek. Ne legyen jobb fölül, vagy alul lakni! Igyekszem tehát ugyanazt az élményt elérni mindkét szinten.
 Ehhez kerestem inspirációt és találtam is jó néhány remek ötletet. Ezeket összegyúrva talán megszületik a számunkra legjobb...

Rögtön az elején mutatom a kedvencemet, ami még el is férhet a szoba egyik sarkában. Szerintem ideális búvó- és persze alvóhelyet biztosítana mindkét gyerkőcnek, nagyjából minden szempontunknak megfelel.


A második képen a tárolónak is használható, látványos  lépcső tetszik leginkább. Valamiért a létrákkal nem vagyok kibékülve. Talán azért, mert nem tudom elképzelni, hogy félálomban szívesen botorkálnék le rajta.


Itt elsősorban a színekbe, hangulatba szerettem bele, bár ez összességében inkább lányok szobája lehet a kiegészítők alapján. A színek viszont beleférnek egy fiú szobába is (?).


Ugyanakkor eredetileg azt terveztük, hogy a szobát - ami most viszonylag nagy -  idővel ketté választjuk. Erre tökéletes megoldás lehet egy ilyen szekrényekből épített fal, elhúzható ablakkal/átjáróval. Így külön, de ha kedvük van mégis együtt lehetnének.


Ha tetőterünk lenne - ami nincs - ezek a megoldások is tetszenének.


A teljes fával való burkolásnál - mint az első esetben - jóval olcsóbb és egyszerűbb megoldás lehet a függöny. Így nappal nem kéne lámpa az ágyon olvasáshoz, de egy mozdulattal kialakítható a rejtek is.


Szeretnék a fej részhez a falra polcokat a kedvenc tárgyaknak, könyveknek és egy-egy olvasó lámpát.


Bár a hagyományos egymás fölé helyezett ágyak helytakarékosabbak, gondolkozom az alábbi, elforgatott elrendezésen, mert sokkal izgalmasabb, érdekesebb a végeredmény. Nyilván hely és barkácstudomány kérdése a dolog. (Ugyanis ezt most mi szeretnénk megépíteni...)


Hogy néhány színesebb változatot is mutassak álljon itt még három kedves kép.
Egyszerűbb a fentieknél, de nagyon bájos a házikót formázó sarokágy.


Nekem túlságosan vibráló, alváshoz nem épp a legideálisabb választás ez a zöld. Ugyanakkor azt is tervezem, hogy a kuckó a szoba többi falától eltérő szint kap majd.


Végül pedig egy komoly nagyfiús szín és formavilág.


 A képek forrása elérhető itt rájuk kattintva, ahol sok egyéb gyerekszoba ötletet is gyűjtöttem.



Akció!

Május 13. és 26. között a Meskán ismét 12%-os kedvezménnyel vásárolhattok. Minden nap más kategória termékei kaphatóak akciósan. Hogy mely napokon mik, az számomra is titok maradt, de az biztos, hogy az összes boGár krea és a bogárkarika termékekhez is hozzájuthattok ez alatt az időszak alatt olcsóbban!
Érdemes tehát figyelni!
Azért én is résen leszek és jelzem, ha éppen akciós napunk van.
Ma például a  függeszthető díszeim kerültek az akciósok közé.


ArtCube - Debrecen május 11.

Itt az ideje, hogy részletesebben is szóljak a szombaton megrendezésre kerülő ArtCube-ról. Mégpedig azért, mert remek kezdeményezésnek tartom és nagyon örülök, hogy én is részese lehetek!



“Az ArtCube rendezvénnyel a szervezők célja, hogy a vidéken élő lakosság is megismerkedhessen a magyar művészek által készített magas minőségű, kreatív és modern termékekkel, legyen szó ékszerről, ruházatról, kiegészítőkről, dekorációról vagy akár gasztronómiáról.
A látogatók a rendezvényen a kézműves és iparművész termékeket megtekinthetik és megvásárolhatják. Emellett érdekes és izgalmas programok is várják az érdeklődőket, mint például scrapbook bemutató, különleges fodrász bemutató, gasztro show.
Az ArtCube 
hagyományteremtő céllal 
Debreceni Egyetem Főépületének halljában 
kerül megrendezésre 
2013. május 11-én, szombaton,
 a részvétel ingyenes. Amennyiben a tapasztalatok és visszajelzések pozitívak lesznek, mind a művészek, mind a látogatók részéről, a fiatalok célja, hogy az ArtCube piacot az ország különböző pontjain is megszervezzék.”

Várunk tehát mindenkit nagy szeretettel a Debreceni Egyetemen szombaton!

További információt, valamint a kiállítók névsorát, bemutatkozását az Art Cube facebook oldalán találjátok.

Májusi naptáram

Május az egyik kedvenc hónapom. Idén is jó előre betelt már a naptáram, minden hétvégére akad programunk. Így a hétvégék egy része is a boGár kreáé, a többi a családé.
Most vasárnap, május 5-én 10-17 óra között a Millenárison várunk benneteket a Babanet Anyák Napján. A vásár mellett rengeteg színes programra készülhettek, például lesz sok egyéb közt Ringató, Kolompos táncház, bábszínház, kézműves foglalkozások, játszóház. Pontos, részletes programot itt  találtok.

 kép forrása: babanet.hu

Az ezt követő hétvégén két helyszínen is találkozhatunk:
Május 11-én szombaton az ArtCube kézműves és iparművész piacon várunk benneteket. A rendezvény a Debreceni Egyetem főépületében kerül megrendezésre, a részvétel ingyenes. Részletes programjáról és a kiállítókról folyamatosan tájékozódhattok az ArtCube vásár Facebook oldalán.


Szeretettel várunk tehát benneteket mindkét helyszínen! Ha bármilyen kérdésetek merülne fel ezekkel, vagy bármi egyébbel kapcsolatban keressetek bátran! Elérhetőségeimet a kapcsolat menüpontban megtaláljátok.

Közben persze még itt a majális - ez a családé, WTCC - ez a fiúké, Pünkösd - mindenkié. Ezek után lesz még majd esküvő - nem a miénk-, 10. házassági évforduló - a miénk :) -, szülinapok, ovis, sulis programok... szóval nem unatkozunk!

Szép májust nektek is!

 kép: pinterest