Szív küldi

Valamiért mindig az ehető ajándékok, meglepetések kerülnek a sor elejére, mint ahogy tavaly ilyenkor is. Talán az lehet az oka, hogy egyszerűek, gyorsan elkészíthetőek, nem gyűlik otthon a kacat és a férfiak (no meg a fiúcskák) szívéhez mint tudjuk, ebből az irányból legegyszerűbb közelíteni.
Vannak itt pillanatok alatt elkészíthető és kicsit időigényesebb példák is. Mindenesetre egy szív alakú sütikiszúró nagyban megkönnyíti a dolgunkat.







Aztán egy filctollal keresztszemezett tasakba rejthetjük az ünnepi uzsonnát például.


Most éppen abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy akár a hóba is elkészíthetjük üzenetünket kedvesünknek.


A végére pedig már úgyis a könyökünkön jön ki, ha eddig nem...


 A képek forrása és az ötletek részletes leírása továbbiakkal kiegészülve itt a képekre kattintva elérhető.


Nálatok laknak-e állatok?

Nálunk jó sokan. Minden rendű és rangú, valamint méretű előfordul. És most nem a mellékhelyiségben talált százlábúra gondolok. Sokkal inkább a nagyra nőtt cicákra itt...


...vagy az apróra zsugorodott nyuszikra emitt. Ők egyébként kitűző formában vannak most jelen, de már készül a nyaklánc változatuk is. Tavaszi színek (és téma persze), mert már vágyom rá. 
(Közben persze igyekszem értékelni a tél szépségeit, a frissen leesett hó látványát, de be kell vallanom egyre nehezebben megy, különösen ilyenkor, mikor láttunk már napsütést és melegebbet is.)  
Ti hogy vagytok ezzel?




Meleg téli otthon

Kicsit megkésve ugyan, de elkésve semmiképpen... Nézzük tehát a meleg színekkel kellemesebbé, meghittebbé varázsolt otthonokat. Természetesen jól esik a borzongató fagyos szél, a csontig hatoló hideg után meleg színek közé, fűtött szobába haza térni. Legyen az barna, bézs, piros, sárga vagy ezek bármely árnyalata és kombinációja, ha ránézünk, máris nem fázunk annyira. Ráadásul éppen emiatt a termosztátot is lejjebb tekerhetjük néhány fokkal, ha ilyen színek vesznek körül minket.

 

Ezekből a telt árnyalatokból elég lehet néhány kiegészítő, egy-két pléd, díszpárna.




A tűzzel, fénnyel, hangulatvilágítással és a puha, meleg textíliákkal ebben az esetben is fokozhatjuk a kívánt hatást.






Nem kifejezetten téli hangulatú, de mindenképp meleg hatású a napsárga és a narancs alkalmazása. Mintha nyár lenne odabent!