Ajándék tippek

Egy jó könyv, egy szép grafika mindig jó ajándék lehet. Az ékszerrel sem lehet nagyot tévedni, különösen, ha anyának is pont olyan van. Ha pedig ruhát ajándékozunk, akkor az legyen igazán stílusos!








Őrangyal osztag

Nap nap után éberen őrködnek feletted, szép álmokat hoznak. Ha kell álruhába bújva - szárnyaikat levetve - segítenek át a rossz pillanatokon. Valamennyien megtesznek bármit, hogy boldog, vidám, nyugodt gyerekeket lássanak. Ugyanakkor mindegyiküknek megvan a különleges feladata. 
Egyikük megóv mindenféle bajtól: figyelmeztet, hogy a járdáról le ne lépj!, hogy a spenótot is edd meg! és hogy sálat is köss, ha hideg van! Másikuk egy pillanat alatt jó kedvre derít egy kedves tréfával, legszívesebben folyton csak mókázna. Van köztük, aki a szomorúságot űzi el, hozzád bújik, megölel, simogatja fejecskédet, megszeretget. S van olyan is, aki lágy hangjával álomba ringat, ha felriadnál éjszaka.

Mivel azonban mégsem mehetnek veled mindenhová, mindegyikük visz magával egy apró meglepetést, amit a zsebedbe rejtve átsegítenek bármilyen nehézségen.


Megvásárolhatóak a boltban vagy a kapcsolat fül mögött található elérhetőségeken.






Őszi rózsa

Mióta beköszöntött az igazi ősz, azóta tervezem, hogy a bejárati ajtó mellé - ahol a téli koszorú is helyet kap rendesen - egy évszaknak megfelelő dísz kerül. De vagy nem jártam olyan helyen, ahol vehettem volna, vagy nem találtam nekem megfelelőt. Aztán ma beugrott, hogy ha a adventit el tudom készíteni, akkor ezt miért ne? Mi mást használhattam volna, mint textilt?
A tegnapi natúr hangulat jegyében megszületett a mi őszi ajtódíszünk.
Elégedett vagyok vele... :-)

Ajándék tippek - natur

Tudom, sokan felháborodva veszik tudomásul, hogy bizony az üzletek már most tele vannak karácsonyi termékekkel. Mások már alig várták, hogy végre eljöjjön ez az időszak. Vannak, akik az utolsó pillanatban szeretnek vásárolni, mások már hónapok óta apránként gyűjtik a meglepetéseket.
Akár így, akár úgy, tény, hogy két hónap múlva karácsony. Ami most még távolinak tűnik, de amikor az egész rokonság ajándékát egyszerre, gyorsan kell kitalálni és meg is vásárolni, akkor már késő keseregni.
Épp ezért legalább az ötleteket érdemes lassanként gyűjtögetni. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani, elsősorban a gyerekeket helyezve középpontba.
Persze ezek itt születésnapokon vagy egyéb alkalmakkor is remekül megállják helyüket.
A természetes színek és anyagok kedvelőinek ajánlom a mai válogatást.

Hófehér

Egyszerűség, harmónia, letisztult természetesség. Ezek azok a tulajdonságok, amiket az élet minden területén nagyra értékelek. És ezek azok a sajátságok, amelyek jellemzőek ezekre a szívekre, amikor összevarrva és megtöltve tisztán, hófehéren ismét kézbe veszem őket esténként. Igyekszem megőrizni a fenti jelleget és csak módjával, finoman díszítem mindegyiket.
  A házikós sorozat már a boltban , ahol több képet is mutatok.



Fiúk előnyben!

Végre elkészültek a legújabb garázsbatyuk is. Most nagyon hirtelen - ami kívülről ugyan nem látszik -, mert megérkeztek a szép új anyagaim a tengeren túlról és muszáj volt egyből felhasználnom legalább egy részüket. (Így persze a már kiszabott macik, cicák, nyuszik parkolópályára kerültek egy időre.)
Ugye milyen gyönyörű tarkaságok?














Hímeztem, de mennyit...

Korábban említettem, hogy mostanában pihenésképpen hímezni szoktam. Nem kell nagyon bonyolult dolgokra gondolni, hiszen ezt tényleg csak kikapcsolódás gyanánt teszem, esetleg egy film közben, hogy addig se unatkozzam. (Nem tudok csak mozizni: az nekem unalmas. Nagy bánatom, hogy olvasás közben nem lehet...)
Mivel jóból is megárt a sok, ezekből is kerül a boltba, például ők itt:



A sok megrendelés mellé azért igyekszem beszorítani egyebeket is. Ez a kosárnyi állatka szintén a Meskán várja gazdáit.


Díszítsünk az ősz kincseivel!

 Az előző bejegyzésben már mutattam néhány egyszerű őszi dekorációt, akkor papírból. Ezúttal még egyszerűbb dolgunk lesz, hiszen csak a természetből összegyűjtött kincseket kell megfelelő módon elrendezni és máris tökéletes díszei lesznek otthonunknak. 
Nézzük tehát a díszeket. Egy-egy falevél, lepréselt növényi rész bekeretezve, a polcra állítva, falra függesztve valódi műalkotássá válik. Ha vannak olyan képkereteink, amiben cserélgetjük időnként a képeket, talán ez lehet a leggyorsabb, legegyszerűbb és egészen olcsó módja annak, hogy otthonunk hangulatát megváltoztassuk.




 Terméseket, gallyakat, gyümölcsöket csoportba rendezve festmények csendéletét varázsolhatjuk a lakás fókuszpontjain, a  komódon, lerakóasztalon, polcokon.







Ünnepi ebédekhez, vacsorákhoz is méltó asztaldíszeket köthetünk érett, piros almából, levelekből, ágakból, bogyós termésekből.



 Természetesen nem kell megállnunk az ajtónál, hasonló anyagok felhasználásával szolid, ízléses - tökmentes - dekoráció hívogatja az érkezőt már a bejárat előtt.






Őszi dekoráció papírból - 10 ötlet képes leírással

Habár még zöld koronáját mutatja sok fa, már jócskán színesednek az erdők, az utak menti fasorok és nem kell sok idő ahhoz, hogy mind lehullassák lombjukat. A kirándulások során gyűjtött kincsek, az ősz termései, bogyók, levelek, ágak mind a legszebb díszei lehetnek a lakásnak, talán nem is kell ezeknél jobb.
Azonban ha mégis kedvünk van némi alkotásra, papírból gyorsan, látványos őszi dekorációt készíthetünk. Nem mellékesen pedig remek foglalatosság a gyerekeknek egy esős délutánon.
Mivel a képek - és a linkeken elérhető leírások - önmagukért beszélnek, nem is fűzök hozzá többet, mint hogy örömteli alkotást kívánok!