Pöttyök, csíkok, kockák

Elkészültek a batyuk, pirosak és fehérek. Legtöbbjükre kedvenc tulipános gombom került (sajnos nem mindre jutott). Folyamatosan kerülnek a boltba is, de itt is kérhetőek.
 Közben megszületett az olimpia első áldozata is, alább látható. Ki tudja mi a hiba a képen? :)

Natúr szépség

Leginkább a természetes, neutrális színeket kedvelem, bár a figuráimnál ezt nem mindig tudom érvényesíteni, persze nem is volna feltétlenül jó. Most viszont kaptam olyan csodás anyagokat, amelyek reményeim szerint a gyerekek tetszését is elnyerik és nekem is szívembe lopták magukat. A természet színei és formái elevenednek meg a batyukon.

képek: 1, 2, 3, 4

...még zöld barnával (képek forrása itt).






Világjáró - Tengerparti ház, Anglia

Új sorozatomban egy-egy otthont mutatok be közelebbről a világ különböző pontjairól. A legelső egy csodás tengerparti Cornwall-i ház, ami a house at home mutatott be. 
Az 1800-as években épült három hálószobás épületet felújították, a mennyezet gerendáit láthatóvá tették, a fa felületek patinás szürkés fehér festéket kaptak.




A tenger és az égbolt, a kövek és a part folyton változó színei ihlették a beltér árnyalatinak választását is. A fehér ezer árnyalata egységbe fogja a legkülönfélébb tárgyakat, tiszta, rendezett benyomást kelt.


A tulajdonos utazásai során gyűjtött tárgyak új életre kelnek. A monokróm környezet tökéletesen pihentető, nyugodt hatást eredményez.



Az egész házban egységes hajópadló burkolat a fürdőszobában is folytatódik. Azt gondolom, az egész otthon, így a fürdőszoba is teljes ellazulást, kikapcsolódást tesz lehetővé.





Piros

Talán már mondtam: a piros nem az én színem. Mégis szívesen nézegetem, olykor különösen jól esik. Ma éppen ilyen napom volt, habár leggyakrabban persze karácsony környékén kerít hatalmába ez az érzés. Kiválogattam tehát a legszebb piros-fehér textiljeimet és nekifogtam egy jó adag batyus elkészítésének. (Lesznek persze más témában is, nem is akármilyenek! Gyönyörű új anyagokat sikerült beszereznem múlt héten.) Aztán fogtam az albumomat és kerestem mellé nektek pár fotót. 
Hamarosan mutatom a kész "kollekciót".
Addig is egy kis előleg. Tessék!

Képek forrása: 1, 2, 3, 4

Ráadás piros, csak hogy gyönyörködtessen. Mert ma ilyen napom van... :)





 

Képek forrása az albumban rájuk kattintva elérhető.

Fából kis kajiba

Nem késő még kicsinosítani a kert végében álló házikót, esetleg a Balatonnál vagy a Mátra hűvösében megbújó régi faházat. Ha kedveljük a country, vintage stílust, nem is biztos, hogy sok dolgunk lesz vele, amennyiben jó állapotban van az épület, hiszen ezeknek egyik fő jellemzője a kopottas báj. Az évek során felhalmozott holmikat is érdemes átválogatni, hisz igazi kincsekre akadhatunk közöttük. 
Némi festék és hangulatában ide illő textília segítségével viszonylag gyorsan csodát tehetünk.

 forrás: pinterest


A következő képeken látható télikertet a háziak maguk tervezték és építették, a blogon részletes leírás található a folyamatról.

forrás: Isas Tradgard

Variációk egy témára: akár irodát, akár romantikus pihenőhelyet vagy tengerparti hangulatot szeretnénk varázsolni, akkor a készen kapható faházak is remek alapot szolgáltatnak hozzá.


 forrás: pinterest

 forrás: house to home
 forrás: pinterest és Country Living

forrás: Shabby Chic Inspired   és house to home

 Persze vannak olyan szerencsések, akik valóban a tengerparton birtokolnak egy-egy kis házikót. Jó nekik! Azért a hangulatot elleshetjük...

forrás: vtwonen és this tiny house

Ha pedig új nyaraló építésébe kezdünk, választhatunk modernebb formavilágot is.

 


forrás: designboom

forrás: pinterest

További képek a pinterest képgyűjteményemben találhatóak.
.
.