Levendulával töltött balin

Bizarrul hangzik, ugye? Nekem mindenképpen. Be kell vallanom, hogy bár nagyon szeretek a levendulában a kertben gyönyörködni, az illatát szagolni, az ízével még csak barátkozom. A levendulás csokival már jóban vagyok, de a címben említett formában biztos nem próbálnám ki, amennyiben ez egy étel volna. De nem az! Mint a képek is bizonyítják, ezek bizony illatpárnák (egyelőre csak a kék változatok), még ha kissé szokatlan formában is. Mondjuk balinok és keszegek - hogy hazai vizeken maradjunk. 


Azt tudtátok, hogy a balin, habár a ponty rokona, ragadozó életmódot folytat, a felső vízrétegekben rabol és a Balatonban hallható vízcsobbanások leggyakrabban tőle származnak? Mivel fogai nincsenek, áldozatát egyetlen szippantással nyeli el, sőt előfordul, hogy a balin az orrával kiüti a vízből a kishalat, s mikor az bódultan visszaesik, akkor kapja el. Rendkívüli küzdő, harcias magatartása miatt a horgászok sokra becsülik, a "balinozás" a legizgalmasabb élmények közé tartozik.
Tudományos, ismeretterjesztő rovatunkat olvasták. :)



 

Irány a nagyvilág!

 Már gyerekkoromban is sóvárogva figyeltem a hazánkba lakókocsikkal érkező turistákat és ez az érzés azóta is megmaradt bennem. (Most nem részletezném, hogy honnan is jönnek és esetleg már ezért is irigylésre méltóak...) De mindenképpen jó adag szabadságot (értsd szabad életet, bár kell hozzá a munkából való elszabadulás is) feltételez, hogy az ember tavasz végén összepakolja a családot és a háztartás nélkülözhetetlen részét, nekivágjon a kontinensnek, majd az ősz beköszöntével térjen csak haza. Nyugdíjas éveimre egy összkomfortos lakóautóval el tudnám képzelni az ilyen életet.  
Az utolsó képen látható romantikus változat ugyan kicsit sok lenne nekem a valóságban, de ihletnek nem is kívánhattam volna jobbat.




.
.

Ajánlom magamat!

Nyereményjáték indult a Meskán ifjú alkotók számára június 5. és július 15. között. 3-14 éves korig szabadon választott technikával öt témakörban nevezhetnek a művész palánták. Számos nyeremény vár rájuk, például az én garázs batyum is. Ha ezt szeretnétek megnyerni, itt találjátok.


Érdemes tehát alkotásra késztetni az ifjúságot, úgyis hamarosan rengeteg szabadidő szakad a nyakukba. 
A pályázat menete itt olvasható.

 ***************************************************************

Másik, amit ajánlok figyelmetekbe, az a szokásos WAMP.
Az Erzsébet téren várunk benneteket június 10-én, azaz most vasárnap 11-19 óráig.


Hangulatos sétát tehettek a belváros szívében fák és napernyők árnyékában. Kellemes nyári meleg lesz, már emiatt is megérné, de ami ennél is jobb ok arra, hogy oda gyertek, az a rengeteg izgalmas, egyedi alkotás amivel várunk benneteket!