Gyerünk ki a kertbe!

Nyakunkon a hosszú hétvége, amikorra illik valami kinti programot tervezni. Na, meg persze be kell vallanunk: igen csak vágyunk rá, hogy süttethessük a hasunkat a szabadban. Épp ezért kapjuk elő a bográcsot vagy a grillsütőt, vegyük elő a kerti bútorokat, ha eddig még nem tettük meg, csődítsük össze a családot vagy a barátokat, esetleg mindkettőt és máris kezdődhet a majális a kertben!


 forrás: 1, 2, 3, 4
Díszítsük ki a tányérokat, poharakat egyedi mintával, így mindenki könnyebben megtalálja a sajátját.
Festett kavicsokkal leszoríthatjuk a terítőt, a szalvétákat a szél ellen. Remek elfoglaltság lehet a gyerekeknek a kavicsok megfestése, amíg a felnőttek beszélgetnek.

forrás:  5, 6

Készíthetünk a hangulatnak megfelelő, stílusos desszertet. (Néhány marcipándísz csodákat tehet egy egyszerű csokis muffinnal is.)

 forrás: 7, 8

 Az sem baj, ha éjszakába hajlik a mulatság, sőt! Borospoharakba állított mécsesekre apró lámpabúrákat hajtogathatunk, ezeket állítva az asztalra. Persze ne csak erre használjuk a poharakat!

 forrás: 9

 A kültéri izzósorokat nem csak karácsonykor használhatjuk, nyári estéken is igazán meghitt hangulatvilágítást alakíthatunk ki segítségükkel.

 forrás: 10, 11, 12




Batyusok

Régen mutattam már az aktuális batyus készleteket. Most is éppen úgy áll a dolog, hogy van több darab, de azonos színekből. Batyus barátokból négyféle vár gazdára: lila kockás, zöld kockás és tarka mintás - mosás és teregetés témakörben. :) Ezekben azonos mintájú figurák laknak: zöld maci, kék nyuszi és rózsaszín cica.
Megtalálhatóak itt a boltban.


 Fiúknak pedig továbbra is jó szívvel ajánlom a garázs batyut. Jelenleg két színben van készen: zöld keki csíkokkal és homokszínű apró kockás.
Hamarosan készülnek majd a kékek, mert azok a legnépszerűbbek, ahogy én látom.
A bolt virtuális polcain várnak gazdira.






Inspiráló színek - sárga

A sárga a nap, a fény és az optimizmus színe, mely felfrissít, tevékenységre serkent és megfoszt a félelemtől. Megőrzi az éberséget, fokozza a koncentrációt, az alkotókészséget és bölcsességet jelképez. A falon vagy máshol a lakásban pozitívan hat a közérzetre. Világos, derűs szín, mely megnöveli a térérzetet, ezért fényszegény helységekben is ideális a használata.

Már az ajtón belépve kellemes, hívogató érzetet kelthet a sárga szín. Ehhez hasonló napfényes első benyomást másképp nehezen érhetünk el.




Mivel a gyerekek kedvenc színe, ezért ideális, inspiráló választás gyerekszobákba. Ugyanezen megfontolásból dolgozószobák, műhelyek esetében is remekül beválik.


 Minden stílushoz találunk megfelelő árnyalatot. Teltebb, aranyba hajló sárgával igazán nagyvonalú, fényűző eredményt kapunk, különösen, ha arany kiegészítőket alkalmazunk mellé. Felráz, éberen tart, egész nap napfényben fürdeti a szobát.
Halványabb, kissé zöldes változatban a modern, minimál stílus kedvelt színe. Jól kombinálható a zöld különféle árnyalataival.
Vajszínű, visszafogott bútorok kockás textilekkel vidékies hatást keltenek: pihentető, megnyugtató, otthonos.


 





A sárga esetében is érdemes a természetből merítenünk ötleteket. Hiszen az első tavaszi virágok, a napfény, a homokos tengerpart, a gabonamezők, az érett gyümölcsök, de az őszi lombok is mind ennek a színnek egy-egy árnyalatát idézik. Válasszuk ki a hozzánk legközelebb állót és vigyük be otthonunkba akár kisebb, akár nagyobb felületeken.

képek forrása: pinterest

Inspiráló színek - narancs

 A narancssárga szín sugárzó, fényes, a tűz és a nap melegségének színe. Nem olyan agresszív és szenvedélyes, mint a piros, de kellemes, vidám érzelemserkentő szín, mely segít a fáradtság leküzdésében. A narancssárga szín, a melegség, nagylelkűség kifejezőeszköze, könnyed és játékos. Étvágygerjesztő és segítséget nyújt a reggeli felkeléshez.



Mivel elég erőteljes szín, ezért inkább csak kisebb felületeken vagy tört árnyalatokban ajánlott használni. Nagyobb mennyiségben inkább világosabb árnyalatait alkalmazzuk. Túl sok narancssárga fárasztóvá, idegesítővé válhat, ezért óvatosan bánjunk vele.  Fényszegény helységekben és az aktív élettér helyein ajánlott, mint a műhelyszoba, gyerekszoba, dolgozószoba illetve a társas összejövetelek helységei. Körültekintően válasszunk mellé egyéb színeket. Leggyakrabban fehér vagy neutrális árnyalatú színekkel társítják. Kevés zölddel még inkább felfrissít, pirossal, rózsaszínnel, lilával keverve egzotikus hatást kelt.











képek: pinterest