Mézesek

Itt illatoznak az asztalon. Egy kosárnyi mézeskalács páros. Elegánsan és mosolygósan várják már az ünnepet. (Ha szeretnél belőlük, írj!)


Megenni ugyan nem lehet őket - habár ez az előnyükre is válik, hiszen évről évre ékesítik a lakást vagy a karácsonyfát -, az illat miatt azonban hamarosan muszáj lesz az első adagot megsütni is. A fiúk már nem bírják sokáig (és ez sokkal jobban hangzik, mintha azt mondanám, hogy ide nekem az első tállal, de rögtön!).
Ráadásul megleptük egymást a húgommal egy-egy remek kis sütőforma készlettel, ami azért mégsem várhat még két hónapot.

Természetesen az IKEÁ-ból.

Ahogy ígértem

...itt a folytatás. Készültek újabb garázs batyuk. Megkérdeztem kisebbik gyermekemet, szeretne-e fotómodell lenni. Rögtön rávágta, hogy igen, majd némi töprengés után kezdett csak érdeklődni, hogy mi is az. Persze miután megbeszéltük, hogy még a blogra is felkerülhet vele, még inkább fellelkesült. Nálunk ő az, aki bátran, bárhol, bármikor szerepel, persze csak ha úgy tartja kedve. Most így tartotta...
(Ja, és ingmániás, minden nap felvenné akár itthon, akár az oviban, ha volnék olyan elvetemült, hogy vasalnám neki folyton.)

Az új batyukat több képpel és leírással már megtalálhatjátok itt a boltban.

Blog túra

Ha szeretnénk feldobni az IKEÁ-s dobozainkat, igen egyszerűen megtehetjük a képen látható módon.
Azon túl, hogy rendkívül mutatós, hasznos is, ha a doboz tartalmára utalnak a képek, feliratok. Megoldhatjuk matricákkal, de rá is rajzolhatjuk, festhetjük a nekünk tetsző mintát. 
És a gyerekszobában máris rend van! Már amennyiben csak ezen múlik...
 
 


A másik, szerintem óriási ötlet a Mo Mai Tai tervezőit dicséri. Ismerjük a gyerkőcök munkafüzeteiből a "kösd össze a pontokat" feladatokat. Ez itt pont olyan, csak felnőtteknek, de ceruza helyett kalapács és madzag kell hozzá. Némi kopácsolást és tekergetést követően ilyen műalkotások díszíthetik falainkat:


Érdemes a videót is megnézni, másfél perc az egész. (Gyanítom, a tényleges "munkaidő" ennek azért sokszorosa.)





Visszatérve

... kicsit a régi, romantikus - újabban vintage-nak nevezett - stílushoz, készítettem függeszthető díszeket, házikókat, madárkákat csipkeszalagokkal díszítve.
S bár erre nem is gondoltam, mikor varrtam, de most fotózásnál rá kellett jönnöm, igazán szépen simulnak az ősz hangulatába. Különösképpen most, mikor így ragyog a nap.


Jött őszanyó
hideg széllel,
aranysárga
vízfestékkel,
sárgák lettek
a levelek,
fújtak, fújtak
őszi szelek.

Fújtak, fújtak
őszi szelek,
lehullottak
a levelek.
Ott vannak
a fák alatt.
Látod a sok
aranyat?

(Osvát  Erzsébet: Jött őszanyó hideg széllel)

Csípős hideg időben

...sokkal könnyebb a karácsonyra hangolódni. Csöppet sem csodálkozunk már a téli kabáton (főleg, hogy 1°C-ban indultunk reggel iskolába, óvodába), így az sem meglepő, hogy eszkimó kisfiú és kislány mosolyog vissza rám az asztalról. Persze a hóember talán még korai, de olyan bájosak együtt.

Nagyon elvetemült dolog még ilyenkor erről beszélnem? Ugye, nem csak én vagyok az, aki már az ajándékokon töri a fejét? Sőt, be kell vallanom, el is kezdem beszerezni őket, így nem marad minden az utolsó hónapra. Különös tekintettel arra, hogy csöppet sem szeretem a bevásárló központok karácsonyi... hmmm... forgatagát.
Persze a vásárokét annál inkább! 
Ti hogy vagytok ezzel? Eszetekbe jutott már az idei karácsony?

Kedvezmény minden hónapban

Akció a hírlevelesek, a blog-, valamint a facebook olvasók számára!
Minden hónapban egy adott termékre kedvezmény jár.

Októberben a marokállatokat (marokmaci, -cica és piskóta nyuszi) vehetitek meg akciósan,  
15 % kedvezménnyel.
1 darab figura megvásárlása esetén tehát 2890 ft helyett 2460 ft
2 darab figura megvásárlása esetén 5780 ft helyett 4920 ft
3 darab figura megvásárlása esetén 8670 ft helyett 7380 ft!

A vásárlás menetének két módja:
Kiválaszthatjátok a boltban  (Meska) az adott termékeket, kosárba rakjátok, majd elkülditek a kódot üzenetben, így a fizetési információkkal együtt már az akciós árat kapjátok meg.
Vagy jelezhetitek vásárlási szándékotokat e-mailben a honlapon vagy a blogon a kapcsolat menüponton keresztül.
Az akcióban a meglévő termékek vesznek részt a készlet erejéig. A boltot folyamatosan töltöm a hónap folyamán.

Az akcióban érvényesíthető kód: OKT15.


Tudom, tudom

...messze még a karácsony. De nem nekem! 
A nyuszik már téliesített bundát, akarom mondani fület hordanak.
És készülnek sorban a karácsonyi díszek is. Majd mutatom... :)


(Fér)fiús játékok

Elérkezett az az idő is végre, mikor a saját gyerekeim is kérik, sőt könyörögnek, hogy nekik is, hogy ők is, és még jók is lesznek, és lehetőleg pont ezt és most rögtön! Az én szívem pedig repes a boldogságtól, mert hát ezt is megértük. :-)
Batyu készült, de egészen más, mint az eddigiek. Ebbe a kedvenceket mindenki maga teheti bele. 
Előnyei: a három állásos garázs külön bejáratokkal, hozzájuk tartozó saját felhajtókkal, az ingatlanhoz tartozik még egy kétsávos végtelenített országút, és az egészséges zöld környezet. További pozitívumai az egyszerű szállíthatóság, könnyű tisztíthatóság és szükség esetén kis helyigény. Azt hiszem, ez egy kihagyhatatlan ajánlat! :-) Szerintetek is?

Már pakolom a batyumat

Egyelőre úgy tűnik tartom az alább magamnak tett ígéretet és szorgalmasan dokumentálom a napi alkotásokat. Persze ezek itt nem egyszerre születtek ma, de egy részüket most fejeztem be. És mivel együtt jobban mutatnak, hát itt vannak mind. Meg azért is, hogy kicsalogassanak benneteket a már említett két napos WAMP-ra. Finom, száraz, meleg helyen leszünk holnap és holnapután. Úgyhogy ne tántorítson el senkit az eső és a szél. 
És fel a fejjel: végül is csak ősz van! :)


Mini cica

Megrendelésre készült ez a picuri cicus. Mindössze 20 cm, ami a többiek mellett igen kicsinek számít. Persze ettől aztán rendkívül kedves, bájos apróság. Így persze kézzel hímeztem az arcocskáját, ahogy a legelső daraboknak.



Csak a méretek érzékeltetése miatt egymás mellé ültek a nagy és a pici.
(A nagy sem óriás egyébként, hiszen 35 cm a teljes hossza.)


Egy újabb kész figura kipipálva. :)


Design hét

Javában tart az idén már nyolcadszor megrendezésre kerülő Design Hét. Csupa kreatív, valódi értéket képviselő program, látvány, kiállítások, design túrák, alkotóműhelyek, divatbemutatók várják az érdeklődőket.
A hét zárásaként pedig, ez alkalomból két napon keresztül várunk benneteket a WAMP-on, a Millenáris B csarnokában szombaton és vasárnap is 10- 18 óráig.


Legjobbnak találom

...ha a lehető leggyakrabban dokumentálom a napi munkámat, mert így születnek talán kész darabok is, nem csak halmokban állnak az utolsó simításra várók. Persze azért vannak befejezettek is: egy kupac új batyus már készen várja a hétvégi kétnapos WAMP-ot.
De a legtöbb csak így hever, szépen szortírozva, kezek, lábak, fülek, testek külön-külön, abban reménykedve,  hogy hamarosan egymásra találnak.

És ez itt még csak a kisasztal, amit most plusz munkára fogtam. Hány doboz van még, ami félkész figurákat rejt...

A szemfülesebbek jól látták, igen. Van ott már karácsonyi nadrágba bújt mackótest is. :)



Tűtartó "könyvecske"

Az előző bejegyzésben egy hagyományos tűpárnát készítettem, a lehető legegyszerűbb módon. Azonban be kell vallani: nem egy különösen szép darab, bár ezúttal nem is ez volt a cél. Viszont nagyon praktikus azoknak, akik gyakran dolgoznak vele.
Ugyanakkor mi, akik nap mint nap forgatjuk a tűt, jól tudjuk, hogy magunkkal vinni már nem olyan kényelmes. Márpedig aki vasárnap is öltöget, az bizony viszi is mindenhová, tehát szükség van egy ilyen darabra is. 
 Aki pedig alkalomszerűen varr, mint az emberek többsége, azoknak egy mutatós és jól használható darab. (Nem mellékesen nem áll bele a tű a kezünkbe a varródobozban kutakodva.)


Szükséges eszközök:
pamut anyagok
filc anyag
(szatén)szalag
olló, vonalzó, tű, cérna
esetleg bélés anyag

Újdonság

Biztosan tudjátok, már egy ideje megnyitott az Alkotók boltja, ahol alapanyagokat, kellékeket, szerszámokat, könyveket vásárolhattok. Jelentem: én is elkezdtem feltölteni a polcokat.
Kezdetnek a házikós kulcstartóimból állítottam össze néhány egységcsomagot, amelyek alapján ilyeneket készíthettek magatoknak.


A csomagban minden benne van, csak egy olló, tű és cérna kell hozzá.
Kreatív alkotást kívánok! :)

Egyszerű tűpárna

Egy valóban nagyon egyszerű, szinte varrás, de mindenképpen különösebb varrási tudomány nélkül elkészíthető tűpárna összeállítását mutatom meg most.