Dolgok ajándékba...

Az ovis év (sőt nagyfiamnak lét) utolsó hetébe léptünk, így azon tanakodtam már a múlt héten is, mivel köszönhetnénk meg az óvónénik türelmes gondoskodását. Rita neszesszerjeit és szemléletes cipzár-bevarrás oktatását alapul véve elkészítettem ezeket a bármitartókat. (Kizárólag ajándékba és nem eladásra!)
Az egyébként is letisztult, egyszerű formát is tovább egyszerűsítve, minden rátét vagy díszítés nélkül, csak az anyagok szépségére hagyatkoztam:


Persze piperéknek is kiváló, de én akár irattartónak vagy tolltartónak is el tudom képzelni.
.
**********************
A másik dolog egy fényképalbum, ami egy egyszerű műanyag tok puha textilekbe burkolva.
.

Romantikus, bájos... nekem étcsoki tejszínhabbal.
 (De lehet, hogy csak a sok zöldség és gyümölcs beszél belőlem. :))
.
******************************************

A játék utolsó napjához érkezett.
Aki szeretne még, itt jelentkezhet.
.
******************************************
.

Vasárnap - gyereknap

Végre újra a Goubán leszek. (Gozsdu Udvar, Király utca 13. - Dob utca 16. között)
A Gyereknapra való tekintettel örökzöld gyerekslágereket hallhattok az udvarban, lesz arcfestés, játszóház és persze sok játék, amit megvásárolhattok. ;)
Hozok, amit csak tudok, bár szerencsére - tán' az akciónak köszönhetően - rohamosan fogyatkozik a készlet.

Valamint még egy dolog miatt oszlik kicsit az aktuális kínálat:
Dargay Attila: Vukk, Szaffi és a többiek
című kiállításán az én figuráim is bemutatkozhatnak. Igen nagy megtiszteltetés ez nekem!
Helyszín a Studio Park 21 Rendezvényház (1147 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.), ahol egyébként rengeteg izgalmas program várja a gyerkőcöket. Ezeket részletesen itt találjátok.


Gyermeknapi vásár!

Méghozzá itt helyben.
Ki sem kell mozdulnotok otthonról, ha nincs időtök vagy kedvetek, 
csak a Meska boltomban kell barangolni.


Az árakat ott nem írom át minden terméknél, de attól még érvényes a kedvezmény, ami a következő képpen alakul:

világjáró babák 25% (3800 ft helyett 2850 ft)
galambok 20% (2990 ft helyett 2400 ft)
piskóta nyuszik 20% (2490 ft helyett 2000 ft)
marok cicák 17% (2990 ft helyett 2500 ft)
batyus barátok 10% (3500 ft helyett 3150 ft)
Jámbor mackó 10% (4600 ft helyett 4140 ft)
Ciróka cica 10% (4600 ft helyett 4140 ft)
Bársony nyuszi 10% (4600 ft helyett 4140 ft)

(A kosárba téve az eredeti ár szerepel majd, de fizetésnél levonom a kedvezményt!)
Kattintsatok ide, vagy a jobb oldali kis képekre.

**************************************************************************

A játék természetesen még mindig tart a nyakláncokért!

**************************************************************************


Van már programotok?

Holnapra. Mert tudok egy jót ajánlani. Eső esetén is kiváló, mert a Millenáris B. csarnokában lesz. Gondolom sejtitek már: igen,
holnap WAMP-olunk!

Bemutatkozik élőben a "Fanni és Peti" sorozat képeken, kistáskáskon és tarisznyákon.


Jönnek a megújult ciróka cicusok is.


És ismét lesznek batyus figurák is újabb színekben.


Persze ott lesz a többi, már megszokott figurám is.
Ráadásként pedig akciósan kiárusítom a régi bébi játékokat, amelyekből már csak igen kevés van, és nem is készül belőlük több.

Nagy örömmel és szeretettel várok mindenkit!


Ilyenkor este

Szeretem ezeket a tavasz végi, kora nyári estéket. Ilyenkor már eléggé, de még nem túlságosan van meleg. Nem esik éppen, nincsenek még szúnyogok, tücsök zenét hallgatunk (egész nap). Minden olyan boldogságos és tökéletes. Ilyenkor úgy érzem, hogy jókor vagyok jó helyen. Jól esik kint vacsorázni a teraszon, némi nem túlságosan fárasztó kerti munka után. A gyerekek is kellemesen elpilledtek a sok szaladgálás és az egész délutáni levegőzés után. Vidámak és elégedettek vagyunk mindannyian.
Közben pedig végtelenbe nyúló kertünkben gyönyörködünk.


Igazán hálás vagyok!


Szöszkére hangolva

Máris érkezett megrendelés a tegnap bemutatott kis táskára, amit rögtön el is készítettem, hogy odaérjen idejében az ünnepelthez.
Azonban mivel szöszke Zsófi kapja, akinek a legjobb barátja egy narancs szín kismajom, némi változtatással. Azt gondolom nem nehéz kitalálni, mi lehet Zsófi kedvenc színe...



Bár az én szívem a barnákhoz húz, azért Zsófit is megkedveltem. És tekintettel arra, mennyi szöszi kislány szaladgál az utcán - vagy a játszótéren -, lesznek még hasonlók.




Kicsi táska, kis tarisznya

Végre mutathatok valamit, amit tényleg csak fiúknak készítettem.
Íme Peti a tarisznyán:
 
...ami férfias fekete-zöld-szürke csíkos, zöld béléssel.
(Méretét tekintve éppen kincses: 16x13 cm, 84 cm hosszú zsinórral kiegészítve, ami egyszerű csomózással rövidíthető, ahogy ez egy jó tarisznyától elvárható.)

Persze a lányok sem maradnak üres kézzel.
Nekik táska készült, amolyan igazi karon hordható, nőies, Fannis darab.
Itt megmaradt a korábban már látott kék ég, zöld fű színösszeállítás, amit apró zöld kockás béléssel egészítettem ki. Mivel női táskáról van szó, mágneszárat is kapott.
(Méretei: 24x14x8 cm, 28 cm hosszú füllel.)

Mindkét esetben megerősített varrást kapott a fül/zsinór, az esetleges erősebb igénybevételre való tekintettel. :)

Peti

...méghozzá huncut, kócos Peti.
Hónapok óta rajzolgatom őt és minden alkalommal azt sugallta nekem, hogy így hívják. Azt pedig, hogy huncut és kócos messziről lerí róla. De minden csintalansága ellenére - vagy talán éppen ezért is - egyszerűen imádnivaló.


Délután, ha hazajön az oviból, zsebre dugott kézzel, laza hanyagsággal gyalogol a játszótérre a haverokhoz, de ha azt hiszi, hogy senki nem látja, bizony ő is megölelgeti kedvenc mackóját...



Fanni

Mikor papírra vetem elképzeléseimet, nagyjából látom magam előtt, milyenek is lesznek végleges formájukban. Talán ez volt az első alkalom, mikor nem kellett újra varrni, szétbontani, olyan lett, mint amilyet szerettem volna. A rajzokhoz képest most úgy érzem, van benne valami plusz. (Valószínűleg azért, mert nem vagyok grafikus, és a vázlat valóban vázlat marad a papíron.)
Ezúttal Fanni  minden napjairól készítettem applikációkat.
Egyelőre még nem kerültek végleges helyükre. Természetesen nem cél nélkül születtek, de kíváncsi lennék rá, ti hová, mire tudnátok elképzelni őket?
(Méretüket tekintve valamivel kisebbek egy írólapnál.)









Megkésett madarak

Talán emlékeztek még: kreatív játékra invitáltalak benneteket még húsvét előtt.
Nagy örömömre kaptam is visszajelzést az elkészült madárkákról, és aminek még inkább örültem, hogy tényleg kreatív lett a játék, hiszen mindenki más módon alkotta meg saját szárnyasait. Születtek persze filcből is, de saját karaktert kaptak, lett azonban papír, dekorgumi, de még gyurma ékszer madárka is.
Ilyenek például:


Az alkotás örömén túl, ígértem, hogy lesz, akihez az eredeti madárkák elrepülnek. Tóth Zsuzsanna várhatja őket a többiek mellé.
Nagyon köszönöm, hogy velem játszottatok. Ha tetszett ez a fajta alkotással járó játék, máskor is visszavárok mindenkit.

Blog túra

Ha picit több időm van, vagy úgy érzem, most megérdemlem a kiruccanást, akkor örömest időzök mások írásai, alkotásai, szépségei között.
Vannak sokan, akiket időnként meglátogatok, kevesebben akiket rendszeresen. Hiába, az idő nagy úr!
Összeállítottam egy minden rendszert mellőző válogatást, ahogyan én magam bóklászom olykor közöttük.



Kezdeném egy édes ajánlattal az otthon édes oldaláról. Mostantól a postaládában is kereshetem...



FércJudit már a nyárra készül: saját anyagból, saját gombok, saját ötlet alapján! :)
Teszem hozzá, ebben a fura időben, mindenféle nyavalyáktól kínlódva én is nagyon várom az évnek ezt a felhőtlen, ha úgy tetszik kissé felelőtlen időszakát, még akkor is, ha nem igazán az én évszakom. Én már csak ilyen arany középutas, se nem hideg, se nem meleg, szóval olyan tavaszi, őszi lány volnék.



Persze vannak kivételek, mert például a babáimat, mikor picurik voltak, nem hagytam kirakni az ágyunkból. Egy út volt csak, ez. :) De ezen a képen látható megoldás minden vitát megelőzhetett volna. A gyermekszoba blogon találtam rá, a PAM terméke.



Hogy a "konkurencia" előtt is fejet hajtsak, megmutatom Szarvasmici kalóz manóját és Tatjana Sandrinját.
Egyik szebb, mint a másik.
Igazából nem konkurenciák ám, hanem példaképek. Pszzt!


Úgy látom, sikerült felváltva lakberendező és kreatív blogokat ajánlanom, így legyen az utolsó szintén egy lakás dekoráció, ezúttal saját másik blogomról,az Otthon teremtőről egy kicsi, de csöppet sem mellékes helység díszítéséről, konkrétan a sajátunkról.



Aktuális?

Mivel rendelésre készült, mindenképpen.
Szeretem, ha tudom milyen jó helyre kerülnek alkotásaim. Örülök, ha kapok egy képet vagy pár sort, hogy micsoda örömet okoznak. Ha pedig nem, akkor igyekszem elképzelni, vajon milyen sors vár rájuk, vagy ki lehet az új gazdájuk, milyen alkalomra kapja majd?
Ezúttal éppen két mézes párocskáról fantáziáltam. Éles logikával kikövetkeztettem, hogy valószínűleg nem a karácsonyfán lógnak majd, legalábbis most még biztosan nem. Arra jutottam, hogy mivel párról beszélünk, és persze mézesek is, bizonyára egy, illetve két ifjú házas mézes heteinek lesznek társai talán.

És akkor az is eszembe jutott, miközben varrogattam, hogy talán eleinte csak együtt lógtak, esetleg moziba mentek a haverokkal, és egész véletlenül egymás mellé keveredtek újra meg újra, és egész véletlenül össze is ütköztek néha-néha, hogy egymáshoz ért két kar vagy láb...


Egyre gyakrabban összefutottak csak úgy ketten is, míg végül egy csillagfényes éjszakán a kollégium tetején elcsattant az első suta csók.



Innen aztán egyenes út vezetett az égen úszó felhők bámulásához, a csillag számlálgatós, reggelig tartó, világmegváltó beszélgetésekhez...


...néhány év elteltével pedig az oltárhoz.


Amit rend szerint és természetesen követik a mézes hetek. 
(Vagyis, ha minden igaz - és elvonatkoztatok ettől a ki tudja mennyire kitalált történettől -, azok még ez után jönnek majd.)


...ezen járt az eszem, miközben elkészültek.