Kedden a kertben

... végre napsütést és bárányfelhőket fotóztam.




Vasárnap alkonyatkor:


Ajándéktáska...

...vagy aminek használják. :)
Megrendelésre készültek ezek a tatyók, a többi, már ismert portéka mellé.




Ahol pedig megtalálhatóak lesznek, az a Talin Dunaszerdahelyen.
De jó nekem! :)

Gombos süti :)

Szíves figyelmetekbe ajánlom Valdirose sütijét és blogját! :)


Igen szép és ínycsiklandó fotókat találhattok itt.

Gouba után

Alapvetően jól éreztem magam tegnap, igazán pazar a környezet, kedvesek az emberek és a szervezésre sem lehet panaszom.
Most már tudom, miről írtatok néhányan korábban. Igazán felemelő érzés azt a sok kedves, vidám, sőt az én asztalomnál mosolygóssá váló arcot látni, elismerő szavakat hallani. Féltem kicsit attól, milyen lesz szemtől szembe kerülni "a vásárlóval". Felesleges volt... :)
Bár hulla fáradtan jöttem haza este, és azt terveztem, ma csak a házimunkának szentelem a napot, tudom, hogy nem így lesz. Feltöltődtem az élménytől! :D



Az időjárás elég vegyes volt tegnap. Kaptunk hideget, meleget, esőt, napot. A vásárlók is ehhez mérten érkeztek. Délelőtt nagyon kevesen voltak, aztán végre kisütött a nap. Nem volt tömeg, de azért folyamatosan voltak nézelődők. Leginkább a gyerekeket hiányoltam, pedig a játszósarok mellett kaptam helyet. Alapvetően inkább külföldiek, most főleg franciák látogatták a vásárt.
Azért voltak hazánk fiai, lányai is. :)




Szépészeti utazótáskák :)


Nem szeretem azt a bizonyos szót, amivel a tisztálkodáshoz használatos apróságok tárolására, utaztatására használt kis bugyrot illetik, ezért adtam nekik ezt a szép magyar nevet.
Szóval ilyenek készítettem most. Szokásos forma, kicsit elnyújtva, hogy ne egymásra, inkább egymás mellé lehessen benne pakolni.
Méretükből adódóan egyébként kis kézitáskának is megfelelnek. Még egy pici belső zsebet is kaptak.

Bemutatom

Jankát! Apró, 19 cm-es babácska. Mivel elég sokat kell vele bíbelődni, ritkán születik majd testvérkéje, de időnként azért biztosan. Meg van is rajta fejlesztenivaló...
Itt még van róla pár fotó és leírás.


Még mackók, csak a dokumentáció miatt:


Kulcstartók mackó és házikó formában.


A maciknál látszik az új állványom, amit apukám dobott össze nekem a vásárokra, én meg bevontam bélésanyaggal és vászonnal, így bármikor átrendezhetem, amiket rálógatok. (És fotózási háttérnek, -állványnak sem utolsó! Így könnyen, egyszerűen tudok akár kint is fényképezni.:))

Kedden a kertben

Nem is tudom, örüljek-e, vagy sem. A szomszéd telken nem építettek még házat, nem is törődnek vele, így szabadon nőnek a növények. Aminek következtében gyönyörű "füves szavanna" alakult ki, tarkítva ilyen szépséges mezei növényekkel, mint a pipacs és a kamilla.


Ugyanakkor a parlagfű is erősen gyarapodásnak indult, meg a mindenféle pázsitfüvek (derékig, mellig érnek), ami a család allergiás tagjainak megkeseríti életét... :(((

Új arculat

Mint láthatjátok elkészült a logóm. Addig, amíg a weblap is meglesz - ami nem megy ilyen gyorsan -, kicsit átszabtam a blogot. Remélem meg tudtok barátkozni vele!
Én máris szeretem.
(Most aztán végig próbálgattam az új sablonokat! :) Ha ti is változtattok, javaslom a gyakori mentéseket, mert különben gyakran újra indul, és elveszik minden amit addig alkottál...)

Mégsem :(

Az élet időnként egész más forgatókönyvet ír, mint amire várunk.
Mégsem ez lesz az első vásáros napom. Remélem a jövő héten azért összejön.
Benedek már több mint egy hete betegeskedik, de most tényleg nagyon rosszul van. Lázas, hány és köhög. Persze mindig hétvégéken produkálja a legdurvábbakat, meg ha elutaznánk valahova. Remélem nem terjed ki a vásáros napokra is ez a "szokása".
Persze itthon hagyhatnám valakire, de az én mérlegemen ez nem állna meg. Egyszerűen ez nem az én napom. Lesz ez még máshogy! Mostmár igazán az a fontos, hogy ő meggyógyuljon!

Helyette majd a Meskát töltögetem, úgyis hanyagoltam mostanában...

Első Gouba vasárnap

Hátha van még olyan, aki nem tudja, hát elmondom újra: Vasárnap én is ott leszek a Goubán!
Egy kis előzetes a vásárról:
"A GOUBA egy olyan rendszeres program Budapesten, ami a turistákat, illetve az itt élőket egyaránt egy üdítő sétára invitálja – a belváros „szívében”.

A világ számos nagyvárosának művészpiacaihoz hasonlóan – Portobello Market – London, Via Margutta – Róma, Shuk HaCarmel és Shenkin Street – Izrael, Mercatino di Campo Santa Margherita – Velence – 2010-ben tavasztól őszig minden vasárnap megrendezzük ezt az egyedi kirakodóvásárt, vidám utcaszínházi, illetve zenés produkciókkal tarkítva.
A „budapesti Portobello-n” kellemes zenei aláfestés mellett válogatott művészek, kézművesek egyedi munkáit, illetve értékes műtárgyakat, régiségeket csodálhat meg az erre nyitott, igényes közönség." - olvasható a honlapon.

További képeket találhattok a facebookon a vásárról.
A bazár színhelyéül egyébként a Gozsdu udvar szolgál, ahová a Király utca 13. és a Dob utca 16. felől lehet bejutni.
A Wikipédiában leírtak szerint a Gozsdu-udvar hét négyszintes épületből (4800 m²) és hat udvarból áll, amelyhez hozzáadódik a Holló utca 10. szám alatti, szintén négyszintes épület. Az épületegyüttest a román nemzetiségű Gozsdu Manó (Emanoil Gojdu) ügyvéd végrendelete alapján 1870-ben létrehozott Gozsdu Alapítvány építette 1901-ben, Czigler Győző tervei szerint.

Az utóbbi években lezajlott felújításoknak köszönhetően egy gyönyörű, előkelő, hangulatos sétány jött létre. Ha másért nem, hát már csak emiatt érdemes ellátogatni ide. (Azért remélem másért is ;))

Az időjárás várhatóan marad olyan, amilyen most is, tehát ragyogó, forró nyári nap elé nézünk. De ez senkit ne zavarjon, hiszen az udvarban kapható étel, ital, frissítő is. Árnyas sarkokban és árkádok alatt lehet megpihenni.

Remélem vasárnap találkozunk!

Díszpárnák és apróságok

Hogy ne csak aprócska dolgok kerüljenek a vásári asztalra, néhány egyszerű, de nekem mégis kedves díszpárnát is készítettem. (A többi még kiszabva várja a sorát...)
Persze ezt is kétféle stílusban, ahogy már megszokhattátok tőlem. :)
Az egyik egyszerű, szürke lenvászonra applikált házakkal, ajtókkal.
(Nagy bánatom, hogy elfogyott ez a szép szürke anyagom, és nem kaptam belőle többet.)



 

A másik persze a nosztalgia stílust képviseli. Ezeken most madarak csücsülnek.


 

 

Aztán, hogy ne árválkodjanak magukban, néhány szívecske is készült hozzájuk persze.

 
 

A két abszolut kedvencem a répás és a méhecskés! :)

 

Kedden a kertben

Ami megmaradt a viharok után, az mostanra szépen helyre jött.
Néhány bokor virágzik, kedvenc levenduláim is legszebb napjaikat élik. 




 Tegnap este pedig egy kedves gyík is pózolt nekem perceken át.


Persze vannak hasznos növényeink is... :)




Most pedig megyek, és kiszedek mindent, amiből már úgysem lesz semmi. :(
De legalább még lehet újra vetni, például spenótot! :)

A változás jó! :D

Annyi blogot felhalmoztam az utóbbi időben, hogy lépnem kellett. Ezúton kérek elnézést mindenkitől, aki a személyesebb témájú, és emiatt zárttá tett blogra jelentkezett. Sajnos nem tudtam megoldani a technikai problámát, és a nap nálam is csak 24 órából áll... Úgyhogy végül úgy döntöttem néhány blogot megszűntetek, köztük ezt is.
Túlságosan szétapróztam magam ezzel a sok témával, és most itt az ideje, hogy egy irányba koncentráljak. "Főállású kreatívvá" váltam, így leginkább erre kell a lehető legtöbb időmet, energiámat fordítanom.
Hamarosan a blog formája is megváltozik, készül a weboldalam is.
Szóval lassan, de biztosan haladok előre, az új, a jó irányba!

És, ha már a változásokról esik szó - bár már említettem, de most ide kívánkozik -, vasárnap az első vásáromon is részt veszek. Természetesen a Goubáról van szó. Helyszíne a Gozsdu-udvar, a budapesti Király utca 13. szám és a Dob utca 16. szám között.
Már most nagyon izgulok....

Ott vagyok!!! :)

Nagy örömömre, és Joláthy Kriszta, a tulajdonos kérésére, elvittem az air design-ba néhány portékámat.



Igazi kis ékszerdoboz ez a bolt. Blogot is ír Kriszta, amit érdemes olvasgatni, nézegetni, mert gyönyörű fotókat találhatunk itt. Ilyeneket:




Hihetetlen, hogy ide kerültem! :)
 De hát akkor tessék, csak tessék! Keressétek az alkotásaimat ott is!