Zsiráf címkésítve

Egyszer régen már mutattam az első állatkáim egyikét, egy zsiráfot. Most újra elkészült, kicsit átdolgozva, címkésítve Rézi után szabadon...


...itt akartam írni, hogy hol kapható (Meska), de ahogy feltöltöttem, már el is kelt. Volt már gyors vevőm, de ennyire még egyszer sem. :D
Úgyhogy lesz ennek még folytatása...

Rézi

Mostanában valahogy nem halad úgy a varrás. :( Biztosan a tavasz az oka. Meg, hogy ennek ellenére mégsincs jó idő. A gyerekek sem gyógyultak meg rendesen még...

Azért csinálgatom, csak lassan. Most egy kicsit Katókát gondolotam újjá. Így lett belőle Rézi. (Nekem jobban tetszik...:))
Babásítottam, vagyis cimkemániás nyálcsorgatóknak készült, mint amilyen az unokahugicám. :) Jól rágható, mindene hímzett, varrott, így mosható is.


És ha már totyog is az illető, kézen, vagy lábon ragadhatja őkelmét, akár egy kis szatyrot, és már cipelheti is magával.


Már készülnek a testvérkéi is, de még mindegyiküknek van némi testi hiányossága. (Leginkább arci...)
Több kép, és leírás itt.

(Most újra egy falvédő következik, úgyhogy lehet, hogy csak egy hét múlva kerül ide valami új...)

Kertünk ma reggel...

Mióta házunk van, és a kertben is van mit fotózni, külön mappába gyűjtögetem a növényeinkről készült fotókat. Ide is beválogatok belőlük néhányat időről-időre.

Mondhatnám, hogy kivirágzott a kertünk...



...de az az igazság, hogy ez csak néhány apró kis részlet. Viszont remélem ez a kékvirágú terülő - aminek nem tudom a nevét -, hamarosan beborítja a rézsüt.


A citromfű levele ilyenkor annyira friss, húsos és illatos, hogy legszívesebben beleharapnék. :) Ha azt nem is, de teába bekerül!



A veteményes is alakul. Nő már a retek, a spenót, a borsó. És mindent elborít a körömvirág, ami tavaly elhullatta a magját. :)


Nagy-nagy örömömre megeredt a fekete szeder!


Blogöltöztető

Úgy látszik, Zazálea blogelemzése sokakat megmozgatott, mert sorra változnak kedvenc blogjaim megjelenésükben, sőt némelyek tartalomban is.
Beálltam a sorba. :) Bár ami azt illeti, semmit sem fogadtam meg abból, amit az elemzésben írtak. De ez nem egy üzleti jellegű blog, így nem is gondolom, hogy szükség lenne rá, hogy egy minimál, letisztult és személytelen oldalt hozzak létre. Amúgy sincs túlcicomázva. ;) (A shopot szívesen kialakítanám üzletiesítve, de most nincs kedvem, és mivel nem mérem a látogatottságát, lehet, hogy nincs is jelentősége...)
Szóval nekem csak annyi volt a célom ezzel az átformálással, hogy az oldalelemeket áttekinthetőbbé tegyem, mert már túl hosszan sorakoztak egymás alatt, és rengeteget kellet görgetni. Így viszont kissé szűkös lett a bejegyzéseknek maradó hely, ez most zavar egy kicsit. Majd meglátom, elviselem-e így...

Mályvacukor teszt

Mi már jobban vagyunk! :)
Hogy nektek is jól induljon a hét:
(Ha tudnak várni, kapnak mégegyet, vagy megehetik ami előttük van...)

                             

Nagyon édesek, és micsoda küzdelem zajlik bennük...

Ez eddig egy igen elrontott hétvége! :(

Pedig meghívást kaptunk egy nagyszerű háromnapos kiruccanásra egy tihanyi szállodába. Beni már itthon is náthás volt egy kicsit, de mire odaértünk Tihanyba késő délután, már hőemelkedése volt. Éjszaka be is lázasodott, amit rövidebb időszakokra sikerült levinni, de reggel is hőemelkedéssel ébredt, úgyhogy haza jöttünk. :( Mostmár Marci is tüsszög, folyik az orra...
Azért a Balatont megnéztük. Milyen gyönyörű ilyenkor! Nem is gondoltam volna. Sokkal szebb, mint nyáron. Mostmár tudom, milyen az, ha a víz azúrkék! Ilyenkor kéne "nyaralni"...

Aztán mivel nem volt itthon kenyér, hát sütöttem. Nem ez volt az első, de eddig csak a kenyérsütő gépben készítettem mindenféle változatban. Viszont az valahogy mégsem olyan, mint az "igazi". Egy idő után a fiúk megunták. Úgyhogy most a sütőben sült egy sokmagos rozsos cipó. Ez az első ilyen, úgyhogy megmutatom, mint az aktuális kézműves alkotásomat. :)



Finom volt!  (Na jó, a fele megmaradt reggelire...) :D

Galamb dömping (Doves from the seaside)

Nagyon szeretem ezt a madaramat, és mivel már másoknak is tetszett, így a Cloud9 Fabrics játékán nyert "tengerparti" anyagokból varrtam néhány példányt. (Azért még maradt mindegyikből! ;)) Így aztán korallos, tengerirózsás, de még hínáros is akad közöttük. :)





Katóka

Katóka egy szerény, csendes teremtés. Legkedvesebb időtöltése, hogy odabújik kicsi gazdájához, és alig hallhatóan altatódalt dúdolgat a fülébe. Persze időnként ő is magányra vágyik, ilyenkor kiül az ablakpárkányra, és a bárányfelhőket terelegeti, vagy a pillangók táncában gyönyörködik.
Legtitkosabb kedvence pedig a duplacsokis kakaós süti...


Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre. Tudom, nem egy világraszóló alkotás, de szeretnék neki testvérkéket készíteni. Igazából egyedül a karjával nem vagyok elégedett, a többin talán nem változtatnék.
Egyébként a teljes magassága majdnem 28 cm, így igazán gyerekbarát méret, markolásznivaló.

Aztán egy kis nyalánkság, csak a dokumentáció kedvéért. Tildás minta alapján, úgyhogy semmi különös...




The last knit

Erre az animációs kisfilmre Dobó Márta blogján találtam rá. Nézzétek meg!
(Bár nem kötök, de magamra ismertem. Ti hogy vagytok vele? :))

Elkészült a falvédő

Nem vagyok tökéletesen elégedett. :( Sajnos az én varrógépem csak egy amolyan hagyományos házi szerkezet, ezért a 170x80-as bélelt anyag már igen nehezen fér bele. Így nem sikerült úgy steppelnem, ahogy szerettem volna. Amit egyébként néhány fánál, fűcsomóknál, virágoknál tettem meg...

Mint már írtam, ez egy megrendelésre készült darab, amihez az állatok kivételével minden anyagot kaptam, az elrendezés és a formák is adottak voltak bizonyos mértékig.
A színeket egyébként nem adják vissza tökéletesen a fotók, kicsit élénkebbek ennél.
(Az én kedvenceim a kismadarak az ágon, és a kissé oldalra dőlve bóbiskoló bagoly. :))

Reggel kimentem a kertbe...

...és azt láttam, hogy Valaki teleszórta csillogó gyöngyszemekkel az egész udvart, a virágokat is bimbózásra bírta, és a fácskáink is szépen kizöldelltek.