Gyümölcsnapot tartottam...

...ma egész nap. Meg holnap is. Ráadásul csak a szemem kapott belőle. Ez aztán a diéta! 
Na jó, közben befaltam egy tábla csokit, de volt benne barack, állítólag... :)



És a gombákat is leszedtem a kertben:

Eredetileg fotózáshoz készülnek kelléknek, de tudjátok, ha egyszer valamit elkezdek, nem tudok megállni egy-két darabnál. ;)

Megjöttek!!!! :)))

Itt vannak a Cloud9 Fabrics játékán nyert anyagaim! Tényleg hozta a postás! Már agyon fogdostam őket, olyan finomak és szépek! Nem is tudom, hogyan lesz bátorságom beléjük vágni...
Egyelőre a varrósarok ablakpárkányán - kiemelt helyen - várják, hogy keressek nekik megfelelő helyet. ... és persze így bármikor újra tapogathatom őket! :D


Úgy örülök!!!!!!! :DDDD

Kicsit más, de semmiképp sem kevésbé fontos és vidám dolog:
Mint már írtam, tegnap ünnepeltük Benedekük, meg Gergőnk, meg Rebekánk névnapját. (Hát igen, mi összegyűjtjük...)

Nos, az utóbbi ünnepelt hugom kicsi lánykája. Mivel nálunk most éppen nincs használható kiságy, keresni kellett neki egy kényelmes alvóhelyet:



Igen, ez a fiacskám ágyneműtartója...:D


Addig a srácok kártyáztak.

...meg sütiztek egy kicsit. És Beni már tud kacsintani is! :)

Föld órája másnapján...

em tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon jót aludtam. :)


Este fél kilenckor lekapcsoltuk a lámpákat, kihuzogattuk az elektromos berendezéseket. Meggyújtottam a mécseseket, aztán rövid téblábolás után lefeküdtünk. Drága Uram :) nagy zenerajongó, így ő a fülébe dugta a dugókat és zenét hallgatot.t Én megpróbáltam gyertyafénynél olvasni, ami amennyire romantikus, annyira szemfájdító is, úgyhogy ezt elvetettem.
Aztán férjecském egyszercsak az én fülembe rakta az egyik fülhallgatót, így közös zenehallgatás lett belőle, amit ebben a formában talán még egyetemi éveink alatt űztünk utoljára... :))) Ez tényleg romantikus volt! ;)
Viszont mire letelt az egy óra, addigra úgy elálmosodtam, hogy én bizony fél tízkor már aludtam...
(Ma úgyis egy órával kevesebb időm van az ünnepi ebédre... Ha már múlt héten jó sok zsák melegett hozott a mi Benedekünk, hát most jól megünnepeljük! Múlt hétvégén moziba vittük őket. Először...:))

Föld órája

"Kapcsold le egy órára a villanyt!
A Föld Órája a WWF nemzetközi kezdeményezése, aminek célja, hogy felhívjuk a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire. A világ legnagyobb klímavédelmi eseményén a csatlakozók vállalják, hogy március utolsó szombatján 20.30-tól egy órára lekapcsolják a világítást." - olvashatjuk a foldoraja.hu-n.



Ez ma van ám!!! :)
Csatlakozzatok ti is! Igazán jó alkalom egy meghitt, gyertyafényes vacsorára, beszélgetésre, vagy társasozásra a nagyobb gyerekekkel. Higgyéteket el, élvezni fogjátok! Emellett még jót is tesztek vele! :)
És ne csak a villanyt kapcsoljátok le, de minden elektromos berendetést húzzatok ki! (Egyébkénit is mindig érdemes áramtalanítani az éppen használaton kívüli gépeket...)
Szóval hajrá! Előre a Földért! :DD

Nagyon izgatott vagyok...

Volt egy játék a Cloud9fabrics-nál, amire "beneveztem". És tegnap kaptam egy levelet, hogy küldhetem a címemet!!! Ezt a hét csodás, saját tervezésű anyagukat lehetett megnyerni. És ami miatt izgatott vagyok: hogy tényleg ideér-e az Újvilágból ez a csomag? Nagyon remélem! Mindenképp beszámolok róla...


Aztán mégegy nagy öröm ért: Szaszi lepett meg egy újabb díjjal. Nagyon szépen köszönöm, igazán megtisztelő!


Az előzőhöz hasonlóan, most sem tudnék kiemelni egy embert. Ezt is megkapja mindenki, akit olvasok, hiszen -mint már mondtam - azért olvasom őket, mert szeretem!

Varrok ám...

...,csak nem sok újdonságot. Most leginkább húsvéti függeszthető díszeket. A már többször mutatott rózsaszín összeállításban és nosztalgikus stílusban. Talán ezeket még nem láttátok:


Kedvencem a puszilkodós! :)
Lesznek még többfélék, a shopba mindig feltöltöm, és a Meskára is. (Már annyi felé irogatok, töltögetek, hogy lassan magam sem tudom követni...)

Lehet...

...hogy már unalmas, de hétvégén megkapták barátnőm kisfiai a kisházat és annyira örültek...!!!
Ennyire:

...meg még sokkal jobban is állítólag. Sőt a nagyobb gyerekek is elidőztek bent, mint például barátnőm férje és huga is. (Nem egyszerre...:D)
Szóval nagyon boldog vagyok, hogy ilyen örömet okozhattam!

Galambom újraszínezve

Már használtam is az egyik új szerzeményemet! Ez lett belőle:



Az egyik első figurám volt ez a madár. Aztán nagyon sokáig csücsült a Meskán a legelső verzió, majd levettem, végül itthon elkelt. A másodikat mostanában újra felraktam és egy nap alatt gazdára lelt. Úgyhogy ettől új lendületet kapva készítettem ezt a "kendermagos" példányt.

(Ezek voltak az elsők...

...én ezeket is szerettem. :))

Voltam boltban...:)))

Martimez ajánlotta nekem a győri Eská kézműves boltot. És milyen jól tette! Igaz, már pár hónap eltelt azóta, de végre eljutottam oda.
Micsoda kincsesbánya! Nagyon sokféle kézműves és hobby alapanyag kapható náluk. És ami nekem a legfontosabb gyönyörű méteráru! Persze nem vehettem mindből...:( De megmutatom mim van:


A rózsaszín-kék anyag pachwork csomagként volt összeállítva (7 db), elég nagy darabok, 30x70 centisek, így nekem pont jó babaruháknak. 
Ahhoz képest, hogy milyen különleges anyagaik vannak, 2-3000 Ft/m között mozog az áruk, úgyhogy szerintem egész tűrhető. (Főleg, ha azt vesszük, hogy a Tildás hasonló anyagoknak 6000 Ft métere.)
Ezek szerintem Westfalenstoffe anyagok, legalábbis a barnára az van írva.
(Ja, vettem még gyöngyöket is, de arról nem készítettem képet.)

Szóval szerettel ajánlom mindenkinek ezt a boltot! Én biztos bemegyek, ahányszor arra járunk (és a fiúkat is rá tudom venni).

Húsvéti tyúkocskák

Mamas Kram blogon találtam ezeket polcon sorakozó kedves kis tyúkocskákat.


Már így is nagyon tetszettek, de mikor megláttam, hogy "nem csak játék, de csokoládé is egyben"...:)))


Óriási ötlet. Ha járnának hozzánk locsolók, biztos ilyet kapnának.
Hopp, most jut eszembe, hogy van két fiam...:D (A férjemet csak azért nem írom ide, mert ő olvassa a blogot, és neki így nem lenne meglepetés. :))
Leírás ugyan nincs hozzá, de azért csak tudok valami hasonlót összehozni...

Mégegy díj...

Ezúttal Anita tüntetett ki egy díjjal. Köszönöm szépen!
Mivel nem is olyan rég továbbítottam egy másikat, ezt most nem adom tovább. Illetve mindenki nyugodtan érezze magáénak, aki a bloggyűjteményeimben szerepel, hiszen pont azért olvasom őket, mert szeretem az írásaikat, alkotásaikat.


Kokárda másképp

Már egy ideje tervezgetem, hogy készítek virág-forma kitűzőt. Aztán megláttam Colett egyedi kokárdáit, és a kettő valahogy eggyé forrt bennem. Ez lett belőle.



Így a sajátom már kész van, a fiúkén még gondolkodom...

Tádááám!!!!

- mondja a kicsi fiam, mikor kiugrik elém a szobából, vagy ha elkészül valami nagy dologgal.
Én is elkészültem. Nem lett tökéletes, de hatalmas munka volt. Kissé meg is könnyebbültem. (A végére hagytam az ablakokat, ajtót, hogy a két réteget összefogjam vele. Elég macerás volt a varrógépbe tuszkolni ezt a rengeteg anyagot...)
Ja, a gyerekjátszóházról beszélek:


Nagy kisfiam segédkezett a fotózásnál! :) A színe igazi napsárga, sajnos egyik kép sem adja vissza teljesen jól, pedig most sütött a nap... :(
A hátulját nem díszítettem agyon, bár elfért volna rajta pár dolog, de mindenképp falhoz állítják, ezért az a legritkább esetben fog látszani.

Néhány részlet (habár ezeken látszanak igazán a tökéletlenségei, de én akkor is büszke vagyok rá! :) Gyerekeim pedig szeretnék megtartani, úgyhogy nem aggódom különösen. Egyébként ők nem találtak benne kivetnivalót...):


A belsejét végül nem úgy készítettem el, ahogy eredetileg terveztem (kicsi bútorokat akartam applikálni rá), mert ahogy látszik, napsütésben áttetszik a külső minta, és sok lett volna. Így csak néhány IKEÁ-s figurát varrtam fel az alsó részre. Úgyis telepakolják a fiúk játékokkal, nem hiszem, hogy nagyon hiányzik a belső díszítés. És persze amúgy sem szárnyalhatom túl egy gyerek fantáziáját...
Az alsó vázrudakhoz tépőzáras fülekkel lehet rögzíteni a huzatot, hogy stabilabb maradjon a házikó. Talán össze is fogja egy kicsit az egészet, mert az eredeti szerkezete nem túl erős.


Nos, ennyi. Pár hónapig ilyet most nem vállalok... ;)))

Nosztagikus húsvét

Újabb darabok születtek nosztalgia stílusban. Persze tojások...


Már a Meskán sorakoznak.