Karácsonyi díszítgető

Még egy mohás dísz készült, amihez felhasználtam az Otthon magazin ajándék karácsonyi díszét. Egyszerű, de nekem tetszik.


Advent





Ma tudom megmutatni a mi "adventi koszorúnkat". Idén kissé rendhagyó lett az eddigiekhez képest. A gyertyákra, hogy mégse legyenek annyira szimplák, ráírtam, amit vasárnapról vasárnapra jelképeznek: hit, remény, szeretet és öröm.


Karácsonyi gombácskák

Kedves karácsonyfára csíptethető (mint a gyertyák), és saját kezűleg is elkészíthető díszeket találtam ezen az oldalon.


(Nem vagyok csúcsformában a héten, így inkább csak ötletelek, mint varrok, ezért van most ennyi másoktól gyűjtött ötlet a blogon.)

Találtam...

pár szépséges csodát. Szívem csücske a skandináv stílus, meg egyébként is az egyszerűségében nagyszerű dolgokat szeretem.


Ezen a holland oldalon igazán érdemes kicsit nézelődni, töltekezni.

Egy igazán karácsonyi, ugyanonnan.

Napi idézet

Nagy szükségem van pozitív gondolatokra, és mivel másnak is csak jót tehet, hát megosztom:

(ezek itt a mi kis fáink és nagyon szeretem őket...)

“Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindekivel kezet. Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé – és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd… A gondolat minden, őrizd meg e helyes lelki magatartást: a bátorság, az őszinteség, a jó kedély szellemét. A gondolkozás szinte alkotás. Minden jó dolognak a vágy a szülője, és minden őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk.” (Elbert Hubbard)

Újabb kép...


Elkészült az angyalka új verziója. Leírás a shopban, megvásárolható a Meskán.

Teafilter a molyok ellen :)

Nagyon ötletes felhasználását találtam a filcből varrt teafiltereknek. Lara ( Lupin) levendulát rejtett a belsejükbe, így nem csak szépek, de hasznosak is. Leírja az elkészítését is.


Filc mackó...


a shopban megtalálható. Mint ahogy a részletes leírása is...

Házikók

Újabb filc díszek születtek, kicsit színesebbek az előzőeknél. (Az az érdekes, hogy nagyon tetszenek a színes dolgok, szívesen készíteném is, de a végén mindig túl visszafogott lesz...)

Apróságok, de azért már a Meskán is fönt vannak.

Újabb filc díszek

Folytatom a natur színvilágú filc karácsonyi díszek készítését. A legújabbak ezek az angyalkák, pingvinek és hóemberkék. Jól mutatnak majd a zöld fenyőn, de szekrényajtóra, kilincsre, ablakba, szék háttámlájára akasztva, na és persze a gyerekszobában is szép lesz!
Ezekből is összegyűlt egy kosárra való. (Leghátulra bekéreckedtek a fotóra a mackók is. Mivel esengve könyördő szemekkel néztek rám, hát nem tudtam mást tenni...)


Már a Meskán is kaphatóak.

Tovább is van...

..., de ezek már kicsit komolyabbak. Vagy inkább romantikusak. Jócskán eltérnek az eddigi piros-fehér társaiktól. Főként stílusban. (Sajnos a borús idő -meg a fotózási tudományom - nem engedte, hogy színhű fényképet készítsek, de nem fehér, inkább natur színű az alapjuk.)


Ez a barna-natur verzió is elegáns. (Legalábbis remélem...)

Filcből is...

...készítettem pár díszt. Nagyon tetszik ez az anyag! Mennyire jó vele dolgozni!!! Viszont a sok kézi varrás miatt nem túl haladós...


Ezek lettek a gyerkőcök kedvencei... (A mackó már készül barnában is.)

Kulcstartó

Készítettem egy kulcstartót is kísérleti jelleggel, és egyből meg is tartottam. :) Ennyi azért nekem is jár. És be kell valljam, tökéletlensége ellenére is nagyon a szívemhez nőtt...

Kéménye egyben az akasztója is, ajtaját, ablakát filcből "firkáltam fel" rá. Nekem nagyon tetszenek martmeznél már említett Poppy Treffry alkotások, így innét vettem az ihletet/ötletet ehhez a technikához.

Falvédő

Végre elkészítettem a kisebbik gyerkőc falvédőjét is. (Ami teljesen más lett, mint a nagyobbiké, amit már jó régen varrtam, így ő is újat szeretne...)

Nagyjából 180x65 cm-es az egész, ezért is lett ilyen ferde a fotón... Házikók, virágok, fák, mosolygó méhecskék, és az elmaradhatatlan autók a kép "szereplői". Persze az utóbbiak a kedvencek. :)





Mindenesetre nagy az öröm!