Feledékenység...

Ma kicsit fáradt vagyok, na meg a kisgyermekes anyukák általános feledékenysége is súlyt, így mára csak egy kicsit talán vicces, de azért mindenképpen igaz Mark Twain idézet jutott:

“Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.”

Púpos barát a zsiráfnak...



Készült egy teve is a csíkos zsiráf mellé. Sajnos (szerencsére!) nem sokat tudnak együtt játszani, mert az újdonsült barát hamarosan Ausztriába utazik, és egy picuri tündér fogja ölelgetni (rágogatni, babusgatni). :)
A füle szerintem kicsit kajla, de az igazi tevéknek is ilyen formájú. Valahogy nekem mégsem passzol teljesen. Talán túl nagy. Mindegy. Ettől lett igazán egyedi! :)

Pénztárca :)))

Tegnap láttam Juditnál, és persze megnéztem Edigénél is ezt a kis "bugyit". És nem sokkal később hugom említette, hogy ha nagyon ráérek, varrhatnék neki egy pénztárcát. A többit könnyű kitalálni:

Az enyém ilyen lett. Nem díszítettem túlságosan, de azért rózsaszín! :)
Na, nem mondom, hogy ez lesz az utolsó darab ebből a formából, mert ötleteim még vannak hozzá...

Karácsonyi díszek piros-fehérben


Nagyon magával ragadott ez a néhány (bordós)piros-fehér anyag. Ezekből készültek a karácsonyi díszek is. Nevezetesen szivek, házikók és kismadarak. Mindegyiket tiszta pamut anyagból varrtam, filccel, fa gombokkal, hímzéssel díszítettem.



Már összegyűlt egy kosárravaló! :)

Bátran lehet válogatni belőle, ott van jobbra a boltom a Meskán!
Még megrendelést is tudok vállalni!

Ajándék neszeszer (?)

Ajándékba készítettem az alábbi tatyót, ami kicsit (sokkal) nagyobb, mint egy átlagos neszeszer - ezért is kapott füleket -, de kisebb, mint egy rendes táska. Igazából a megajándékozott kívánsága volt, hogy a család minden piperéje beleférjen, ezért lett ilyen "átlagtól eltérő" darab.

Filcből készítettem a mintáját, és a húzózár díszét, kiegészítve némi kézi hímzéssel. Belül fehér bélést kapott, egy belső zsebecskével, hogy még táskaszerűbb legyen.
Úgy láttam tetszett az új gazdájának. :)

Ajándéktáskák, tasakok


Mint már említettem, a hideg idővel együtt a karácsonyi hangulat is rámtört. Egyébként is hajlamos vagyok már augusztusban erre a szép ünnepre készülni, de ilyenkor különösen. Idén is a klasszikus piros-fehér összeállítást választottam. Szerintem ez mutat legjobban a zöld karácsonyfán és mellette.
 
Készítettem textilből nagyobb ajándéktáskákat, amibe pont belefér egy (vagy két) helyes mackó, némi édesség, kisebb könyv, vagy CD. Méretük nagyjából 20x20 centiméter, 8 centi széles talppal. A csíkosat fehér pamuttal béleltem, az egyszínüeket saját anyagukkal.



Kisebb testvérei ezek az ajándék zsákocskák. Rávarrtam a kötőt, aminek a végeit apró szivek díszítik. Méretük 15x10 centiméter. Méltó csomagolása lehet egy ékszernek, házi készítésű mézeskalácsnak, bon-bonnak, vagy más apróságnak.
Ajánlom ezeket a termékeket azoknak, akik szeretnének mást, a megszokott papírba csomagolásnál, azoknak, akiknek fontos a környezetünk, hiszen ez teljesen újrahasznosítható, később is használható számtalan módon, és persze azoknak, akik csak egyszerűen valami szépre vágynak.

Ui: már készülnek a hasonló karácsonyfa díszek is. :) Bármelyik termékemet kérésre szívesen elkészítem más színben, méretben is.

Medve csapat


Kockás mackókat is készítettem. Finom, puha töltetük miatt kedvenc játszótárs, alvós maci lehet.

Ez az egyetlen figurám, ami nem saját tervezés. Tone Finnanger szabásmintáját használtam, kisebb-nagyobb változtatásokkal. A kék macit például átszabtam kissé, hogy "mackósabb" alkat legyen. Magasságuk 21-24 centméter. Nyakukba puha sálat kötöttem, mert akár tetszik, akár nem, megjött a hideg idő.

Idézet...

Előfordul, hogy néha mások szavait olvasva magunkra ismerünk. A következő idézet szinte megegyezik jelenlegi életszemléletem lényegével:
“Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindekivel kezet. Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé – és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd… A gondolat minden, őrizd meg e helyes lelki magatartást: a bátorság, az őszinteség, a jó kedély szellemét. A gondolkozás szinte alkotás. Minden jó dolognak a vágy a szülője, és minden őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk.” (Elbert Hubbard)



Zsiráf


Szintén magam terveztem ezeket a zsiráf bébiket. Elsősorban a legkisebbeknek, mert sok rágcsálnivaló, kiálló részük van, és finom, puha, ölelgetnivalóak. Remek alvótárs válhat belőlük.
Ha még nem említettem volna, szívesen készítek megrendelésre más színben, méretben is termékeimből!

Sütemények díszdobozban

Sütöttem is... :)




Ezt a kartonból készült, kézzel rajzolt díszdobozt kilenc darab ínycsiklandó marcipán virágokkal, cukorkákkal, csokival, cukormázzal díszített, papírkapszliban tálalt sütivel töltöttem meg. Nem elég, hogy ilyen gusztusos, még 100%-ban kalóriaszegény is, hiszen mindez plüss és termoanyagból készült, szalagokkal, gyöngyökkel kiegészítve.


Babaerszény


Íme a már említett babaerszény. Nem csak ilyen picurokkal hordható, 15 kilós súlyig használható. Ez egy "kétoldalas" verzió, így kifordítható. Használaton kívül kicsire összehajva befér a táskába. Végszükség esetén takarónak is megfelel, de leterítve pelust is cserélhetünk rajta, ha útközben sürgetővé válik a dolog...
Szóval ez egy rendkívül sokoldalú, és hasznos találmány!
(Használatáról számtalan leírás található az interneten, legközelebb csatolok linkeket.)

Galamb?!

Legfrissebb kedvencem ez a nagy madár.

Nagyjából 37 centis magasságával az elkészült állataim közül a legtermetesebb. Galambnak született, de a család szerint inkább strucc, liba, tyúk vagy egyszerűen madár...
Nos, döntse el mindenki maga. Vannak kistestvérei is. Szám szerint heten. (Nem előre megfontolt szándékkal...) Ők midőssze 19 centiméteresek.
Mindegyiket tiszta pamutból varrtam, flízzel töltöttem.


Isten hozta a Kedves Blog-látogatót! Nagyon örülök, hogy itt találkozunk!

Azért hoztam létre ezt az oldalt, hogy bemutathassam alkotásaimat. Újabban textilből készítek főleg játékokat gyerekeknek, esetleg "örök gyerekeknek". De varrtam már babaerszényt is, táskát, neszeszert. Mostanában karácsonyra is készülök már, így ajándéktáskák és díszek is születtek. Sorban mutatom majd a képeket az eddigiekről és persze mindig a frissekről is.
Ha valaki szeretne belőlük, hamarosan a Meskán megtalálja!